Celldömölk

2014.09.25. 07:51

Útavató utcabált szerveztek a szomszédok - Mindenki jóllakott, a szúnyogok is

Celldömölk – A Bocskai utca igazi kertvárosi környezetben található Celldömölkön, a gyanútlan vendég akár a híres Lila akác-közben érezheti magát. Élénk errefelé a közösségi élet is: legutóbb utcabált szerveztek a szomszédok – a járdák és utak fölújításának megünneplésére. Volt vadpörkölt, hordógurítás és szalagátvágás is.

Ölbei Lívia

Ha jobbra nézünk, kukoricaföld kandikál bele a képbe, ha balra nézünk, a Mirage Salon zenekart látjuk, pont a Bocskai utca és a Búza János utca kereszteződésében, az alkalmi pódiumon. Dj. Höme, azaz Hömöstrei Pál retro-partija már véget ért, most a lágyabb dallamok veszik át terepet. A (nem csak celli) zenetanárokból verbuválódott tánczenekar tényleg fülbemászó muzsikákkal szolgál, de előbb el kell fogynia a kondérban forrongó gulyásnak és vadpörköltnek. Balról bor, jobbról pálinka érkezik (vagy fordítva).

A lakóközösség kezdeményezésére rendezték meg az útavató bulit a Bocskai utcában. Az útfelújítás fölött érzett öröm és megelégedettség mellett persze más oka is van az utcabál-szervezésnek: többen nemrég költöztek a környékre, és egy kellemes este alkalmasnak ígérkezett az ismerkedésre.  A lakóközösség megadja a módját: a bevált rítus szerint hordógurítással és a nemzetiszín szalag átvágásával, Fehér László polgármester közreműködésével  adják át rendeltetésüknek az új utakat.

Az este fokozódásával fokozódik a szúnyogok étvágya is – ez az egyetlen zavaró tényező ezen a kellemes őszi estén. Az őszköszöntő szabadtéri házibuliból különben akár rendszert is lehetne csinálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!