Kézilabda

2014.09.26. 18:35

Érden a fehérváriak - A tabella harmadik helyén álló FKC nyerni akar

A szezont kimondottan jól kezdő Fehérvár KC a bajnokság 5. fordulójában, szombaton, 18 órakor Érden szerepel.

Horog László

Ha nem hiányoznának fontos láncszemek a gépezetből, akár azt is írhatnánk: az FKC győzni utazik Érdre. Ám mivel Tilinger és Herr műtét miatt hiányzik, a nyáron szerződtetett japán légiós, Ishitate pedig hazája válogatottjával az Ázsiai Játékokon szerepel, így a fehérváriak foghíjas kerettel készültek a hétvégi rangadóra. Ugyanis az érdi randevú annak számít, lévén a tabella harmadik helyezettje látogat az ötödikhez. A szezont Bakó Botond tanítványai kezdték jobban, három győzelem mellett egy vereséget szenvedtek, hat pontot gyűjtöttek. A korábbi, koronázó városi sikeredző a gárdával 2005-ben EHF-kupát nyerő Szabó Edina dirigálta érdiek kétszer nyertek, s ugyanennyi kudarcot számlálnak. Az újonc Szegedet nagyon elporolták otthon (39-17), aztán kikaptak Siófokon (24-23). Hazai pályán, nagy küzdelemben legyőzték a Mosonmagyaróvárt (26-23), végül fájó pofonba szaladtak bele Debrecenben (28-23). A hajdúsági vereség áldozatot követelt, a klub a hét elején szerződést bontott a fehérváriakat tavaly nyáron elhagyó Triscsuk Krisztinával, a válogatott irányító-átlövő azonnal Dunaújvárosba szerződött.

A válogatottban is számításba vett székesfehérvári beállós, Mayer Szabina góljaira szombaton este is nagy szükség lesz

A fehérváriak a szezonban mindössze egyszer hibáztak. A nyitó fordulóban a DVSC-t verték 23-20-ra, Békéscsabán 24-22-es vereséget szenvedtek. Azonnal javítottak Vácon, 24-19-es győzelemmel, legvégül pedig hazai pályán gyűrték le az esélyesebbnek vélt Dunaújvárost 23-19-re.

- Az eddigi szereplésünkkel elégedett vagyok, az egyetlen, viharsarki vereség során is nagyon küzdöttek alányok, ám ott pontatlan volt a játékunk, 21 technikai hibát vétettünk, azzal pedig nem lehet meccset nyerni - mondja Siti Beáta, az FKC másodedzője. Vácon magabiztosak voltunk, mint ahogy a megyei rivális Dunaújváros ellen is. Utóbbi találkozón a szerb kapus, Natasa Savko kimagaslót nyújtott, az eddigi találkozókon remekül kiegészítették egymást a válogatott Kiss Évával. Néha az egyik parádézik, néha a másik. Ha nem hiányozna a térdműtéten átesett Tilinger Tamara, valamint az Achilles-ín-szakadással operált Herr Anita és a válogatott kötelezettségek miatt távolmaradó Ishitate Mayuko, kimondottan győzelmi reményekkel utaznánk a Pest megyei együtteshez. Természetesen nélkülük is megpróbáljuk, ám a hiányukat megérezzük.

Tilinger várhatóan egy hónapot, Herr fél évet hagy ki, Ishitate pedig október 3-án tér vissza a csapathoz.

A szakvezető, Bakó Botond fejében több variáció is szerepel támadásban. A jobbára a szélen bizonyító Becséri Kitti a héten már irányítóként szerepelt a tréningeken, továbbá a horvát Dora Lackovicra és a szerb Tanja Bogosavljevicre is nagyobb szerep hárul támadásban, mint eddig. Nem kizárt, hogy két beállóssal rohamoz majd az FKC, a nemzeti együttesben egyaránt számításba vett Mayer Szabina és Horváth Bernadett egyszerre lehet a parketten.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!