Sport

2014.09.28. 08:10

Ismét győzött a HVSE

Szombathely - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában begyűjtötte harmadik győzelmét a HVSE. A zöld-fehérek hazai pályán verték biztosan a Pécset.

Tóth Gábor

Haladás VSE -Pécsi EAC-PTE 29-26 (14-13). Szombathely, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ács, Tóbiás.

HVSE: Tömő Mayer 5/2, Jámbor 3, CSÁSZÁR 6, Pukler 4, SZECSŐDI 3, SZENDREI 6. Csere: HAJDUK (kapus), Győrffy, Debreczeni, Mórocz 2, Gaylhoffer, Pados. Edző: Bölöni Roland.

PEAC: Menyhárt Horváth D. 4, Király, TÓTH 6, Siklósi 5, SPÁN 9/7, Hámori 2, Csere: Virág (kapus), Horváth L., Pitz. Edző: Varga Csaba.

A győzelem reményében lépett pályára a HVSE. A találkozó nagy adok, kapokkal kezdődött. A félidő vége felé már a vendéglátó vezetett egy-két góllal, de komolyabb előnyre nem tudott szert tenni. Kézben tartotta ugyan a meccset, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, sok ziccer kimaradt. A második játékrész elejét aztán megnyomta a már pontosabban játszó Haladás, és biztonságos fórt harcolt ki magának (39. perc: 21-15). A folytatásban pedig stabilan tartott a három, négy gólos távolságot, így biztosan nyert.

A legalább a dobogót megcélzó HVSE szezonbeli harmadik meccsén is begyűjtötte a két pontot. Annak ellenére sikerül ilyen remekül a rajt, hogy a zöld-fehérek még egyszer sem álltak ki teljes csapattal. Például a sérüléséből lábadozó Pados most játszott először, Bolfán még sérült, Gönczöl eltiltott volt, és Gerencsér is hiányzott. Szendrei pedig a meccs második félidejében szenvedett agyrázkódást. Bíztató, hogy a hiányzókat ilyen jól sikerült pótolni.

Bölöni Roland: - Gratulálok a lányoknak az újabb győzelemhez! Örülök remek rajtnak, és bízom a hasonló folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!