Vasvár

2014.09.29. 08:19

Átadták a sportpályát Vasváron

Sportpályát avattak a Vasúti utcában, fúvószenekari koncerttel, korosztályos labdarúgó-mérkőzésekkel, szabadidős játékokkal birtokba véve az új területet.

Merklin Tímea

Dr. Fukszberger Balázs, a VVSE Labdarúgó szakosztályának vezetője elmondta, hogy létrejött egy információs pont, egy közösségi tér, amely nem más, mint egy fedett-nyitott szín, ahol az ünnepség zajlott, megújult az edzőpálya, létrehoztak egy felkészüléshez fontos műfüves pályát, az öltözőre napkollektorok kerültek, korszerű, energiatakarékos melegvízrendszert alakítottak ki. A centerpályát is fel fogják újítani, csak a háromhetes eső megakasztotta a munkát.

Prof. dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság társadalmi elnökségének elnöke kezében az olló a szalagátvágáson, mellette dr. Fukszberger Balázs, a VVSE Labdarúgó szakosztályának vezetője és V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Fotók: A szerző

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az avatóünnepségen elmondta, hogy ez a nap fontos dátum a történelemben, mert szeptember 27-én nyitotta meg kapuit a Magyar Állami Operaház, e napon született Kisfaludy Sándor, elindult az első vasúti szerelvény, ekkor van a népszerű internetes kereső, a Google és Francesco Totti olasz világbajnok labdarúgó születésnapja. Nekem egy 20 évvel ezelőtti történet jut eszembe, amikor megkeresett egy idős társaság: a Csaba Királyfi Hadapród Iskola itt tette le, ezen a pályán, a fogadalmat 50 évvel ezelőtt, és megmutatták a fotót is. Láttam a képen az oszlopokat, hogy ugyanazok voltak fél évszázada, mint 20 éve... Minden fejlesztést úgy izzadtunk ki.

Az utánpótlás - a kicsik áhitattal figyelték az ünnepség történéseit.

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy sok éremtáblázaton tartjuk a helyünket, de Magyarország azon négy európai ország között van, ahol a felnőtt lakosság semennyit sem sportol. - Most ismét hozzátettünk valamit Vasvár atmoszférájához, amely összeáll a dombokra felfutó és dombokról lefutó utcákból, a Szentkút patak csobogásából, a meccsek hangulatából. Buzdítsa tovább ez a pálya az apukákat, hogy elhozzák ide a gyerekeket, és az anyukákat, akik a felszerelést rendezik – zárta szavait az államtitkár.

A vasvári Tóth Hanga világbajnoki második helyezett kötélugrót köszönti Kovács Tilda polgármester, aki a sportkörtől emlékplakettet kapott nyugdíjba vonulása alkalmából.

Prof. dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság társadalmi elnökségének elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy egy ilyen pálya nemcsak kívülről szép, hanem „belülről" is – tudják ezt azok, akik használják. „Ez egy kölcsön, amit kap ezekben az években az ország. Olyan kölcsön, amit nem pénzben kell visszafizetni, hanem szép játékkal, sok góllal. A gól a foci szépsége."

A sportlétesítmény a Vasúti utca 14. szám alatt.

- A mai nap egy különleges dologról, az összefogásról is szól, nemcsak a létesítményfejlesztésről. Az összefogás legalább akkora érték, mint bármely épület, ezt meg kell őrizni és tovább kell vinni. Ha itt minden csak a pénzről szólna, a töredéke sem lenne itt annak, amit látunk. A pályázathoz az önerőt az önkormányzat adta, de az is kevés lett volna – mondta Kovács Tilda polgármester az ünnepen, ahol elismerő oklevelet adott át minden támogatónak és segítőnek, annak is, aki csak egy fél óra munkával is hozzájárult a kivitelezéshez. A kiemelt támogató a PNH Kft. volt, ezért a sportpálya felvette a cégnevet. Vezetője Martin Mittelhummer egy táblát is kapott, amely az együttműködést szimbolizálja.

A rendezvényen külön köszöntötték a vasvári Tóth Hanga világbajnoki második helyezett kötélugrót is, aki bemutatót is tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!