Kultúra

2014.09.30. 20:04

Veszprémi énekkarok, együttesek léptek fel a Hangvillában

Veszprémi zenei együttesek részvételével kilencedik alkalommal rendezték meg a zenei világnapi koncertet, első alkalommal a Hangvillában.

Balla Emőke

Az ünnepi rendezvényt 2006-ban a Veszprémi Hangversenyteremért Alapítvány kezdeményezte, 2007-től a hangversenyen támogatói jegyeket, „billentyűjegyeket” árultak a tervezett hangversenyzongorára. Évente 80– 100 ezer forint gyűlt össze, tájékoztatott Szabóné Antal Edit, az alapítvány titkára.

Az idei programot az alapítvány a Veszprémi Programirodával közösen szervezte. A koncerten fellépett a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola Harangegyüttese, a Simonyi Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, a Tücsök Zenekar, a Simonyi Fiú- és Gyermekkar, az Opus Énekegyüttes, a Pannon Egyetem Énekkara, a Schola Regina, a Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar, a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság, a Mendelssohn Kamarazenekar és Veszprém Város Kadarkara.

A koncert végén elhangzott a Mozizenekar Zongoradala, mely a Közadakozás a veszprémi hangversenyzongoráért nevű kampányt segíti. A dal refrénjét a közönség együtt énekelte a zenekarral.

A Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány szervezésében indult széleskörű közadakozási akcióban eddig 6 és fél millió forint gyűlt össze, a Steinway zongora költségének 22 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!