Kosárlabda

2014.10.01. 16:45

Alba Fehérvár- Nyíregyháza, az utolsó felkészülési mérkőzés

Székesfehérvár - Csütörtökön 18 órakor játssza utolsó felkészülési mérkőzését az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. Jövő szerdán lesz a Real Madrid elleni gálameccs, aztán szombaton a bajnoki rajt.

Silye Sándor

A felkészülés során sok csatában vett részt az Alba Fehérvár. Tornáztak Nagyváradon, hazai környezetben, Szlovákiában és Nyíregyházán. Mondhatjuk, minden jó, mert jó a vége, a nyíregyházi tornát ugyanis magabiztosan nyerte a társulat, míg előtte voltak ilyen, olyan 40 percei az együttesnek. Privigyén sérülések gátolták az albásokat, a csapat kapitánya, Simon Balázs majd két hetet kihagyott.

- Nagyon nagy ütést kaptam Privigyén, bevérzett a combom, ma még nem léphetek pályára, mert a gyógyulás időigényes. Remélem a jövő héten tudok edzeni, és a Real Madrid ellen, meg a bajnoki nyitányon már játszhatok vélekedett emígy az irányító.

Simon Balázs újra a fehérvári csapat vezére, karmestere lehet

A csapat játékát látva kellemes meglepetést jelentett a Zalaegerszegről igazolt fiatal bedobó, Kovács Ádám érett, ponterős játéka.

- Az első két tornán Simon Balázs irányított bennünket, a másik kettőn nem, ez eléggé meghatározó volt a játékunk szempontjából - mondta. De egyre jobb a csapatunk, eredményesebb a játékunk. Szlovákiában fáradtak, dekoncentráltak voltunk, hiányzott Simi, Tóth Peti sérüléssel bajlódott, és én is betegeskedtem. Nyíregyházán magyar csapatok ellen mérkőzhettünk, jól ment ott a honiak és a Svit ellen egyaránt, de tudjuk, lesz még tennivalónk.

Kíváncsi voltam, a játékos számára mennyivel másabb Zalaegerszeg, és a friss tapasztalatai alapján a jövőjét jelenthető Székesfehérvár?

- Erősebb az Alba, jobb játékosok alkotják az együttest. Hogy megtaláltam a helyem a csapatban? Remélem igen, igyekeztem az edzéseken, sok segítséget kaptam az edzőtől, a társaktól a beilleszkedéshez. Most a felkészülés időszakát éljük, de a bajnoki meccsek lesznek a fontosak. Nagyon várom a Real Madrid elleni élményt, és a bajnoki rajtot - mondta az ifjú.

Csütörtökön itthon megmutathatják, hol tartanak a rajt előtt?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!