Haladás

2014.10.03. 19:22

Haladás-Pápa: Csak a győzelem!

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában vasárnap 18.30-kor (TV: Sport2) a 15. Szombathelyi Haladás a 12. Lombard Pápát fogadja. A két együttes között négy pont a különbség.

Pum András

A pápai klubtulajdonos, Bíró Péter személye miatt a szombathelyi szurkolók preztízsmeccsként tekintenek a két együttes összecsapása. A pápaiak edzője, Mátyus János a 6. fordulóban lemondott, azóta ideiglenesen Kovács László kapusedző irányítja a sárga-feketéket. Kováccsal nem szárnyalnak a pápaiak, egy hazai döntetlen és vereség – MTK (0-1), Újpest (0-0) – és egy felcsúti 3-0-s zakó a mérlegük. A Haladás az utóbbi öt fordulóban egy pontot szerzett, igaz azt az egyet múlt vasárnap, a bajnoki címre hajtó FTC otthonában szerezték. Így is csak öt pontjuk van, de önbizalom szempontjából sokat jelenthet az Üllői úti iksz.

- Az ismert okok miatt a szombathelyi közönség számára ez az év legfontosabb mérkőzése - jelezte Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. - Számunkra is nagyon fontos, el kell kezdenünk győzni. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen bár a Pápa kevés gólt szerzett, nehéz ellene játszani, kellemetlen ellenfél. meglepő győzelmeket aratott. Megviselte őket az edzőváltás, ám Kovács László személyében olyan tréner vette át a csapatot, aki jól ismerte őket, nagyon nem is változott a játékuk. Különösen a remek fizikai adottságokkal rendelkező Popinra kell ügyelnünk, aki elsősorban pontrúgások után életveszélyes. És ott van az átlagon felüli rúgótechnikával rendelkező Kenesei Krisztián, aki oda tudja rúgni a labdát a román csatárnak. Szűcs Lajos pedig évek óta tartást ad a csapatnak. A többiek pedig megalkuvás nélkül küzdenek. Ami minket illet, óriási bravúr volt az Üllői útról ponttal hazajönni, ez tartást ad a csapatnak, örömteli, hogy nem kaptunk gólt, negatívum, hogy nem igazán van góllövőnk. Az utolsó pillanatig kiélezett meccsre és győzelemre számítok vasárnap. Halmosi Péter és Kamil Kopúnek eltiltott, Dvorschák Gábor bordazúzódás miatt nem játszhat, Radó András viszont kerettag lesz.

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Devecseri, Katona – Jagodics, Iszlai – Gaál, Nagy O., Németh M. – Rocchi.

Cserék: Gyurján M., Városi, Jancsó, Szakály, Radó, Gyurján B., Zamostny.

Az augusztus 2-án Kecskeméten térdsérülést szenvedett Radó András a Pápa ellen visszatérhet a csapatba.

- Kedd óta ismét edzek, egyetlen gyakorlatot sem hagytam ki - jelezte az utóbbi két Pápa elleni bajnokin három gólt szerző Radó András. -  Igaz, egy kis fájdalmat még érzek, de remélem most már valóban rendbejöttem. Nagyon hiányoztak az edzések, a futball. Bár az erőállapotom még nem az igazi, ez fokozatosan javulni fog, remélem a Pápa ellen már gólpasszal, góllal tudom segíteni a csapatot. Győzelmi kényszerben vagyunk, ám ez nem szabad, hogy rányomja bélyegét a játékunkra, higgadtan, nyugodtan kell futballozunk.

Radó András lábát a tavaszi meccsen elhagyta a labda, hamarosan a kapuban kötött ki. Fotó: Unger Tamás

Tavaly ősszel 3-2-re győztünk a Pápa ellen

Szombaton 10-12 óra között a Legea-Haladás Ajándékboltban (Szhely, Kossuth Lajos utca 20.) még lehet elővételben jegyet vásárolni. Ne feledjék, az álló, kanyar és korzóhelyek ekkor csak 500 forintba kerülnek! Jegyet csak klubkártyával lehet vásárolni. Klubkártyát a Legea-Haladás Ajándékboltban és a meccs előtt a 3-as jegypénztárban lehet ingyenesen váltani.

Az interneten (meccsjegy.mlsz.hu) egészen a mérkőzés kezdetéig van mód jegyvásárlásra, az álló, kanyar és korzóbelépő itt is 500 forintba kerül. Internetes jegyvásárlásnál nincs szükség klubkártyára.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti, segítői Kispál Róbert és Erős Gábor, a negyedik játékvezető Szalai Dániel.

Tavasszal 1-1-et játszottunk Pápán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!