Vasi foci

2014.10.04. 15:55

Ismét kupagyőztes lett az Epcos

Gyirmót – Megvédte bajnoki címét az Alcufer Kupa kispályás labdarúgótornán az Epcos Kft. csapata.

Tóth Gábor

Szeptember utolsó szombatján rendezték meg Gyirmóton az immár hagyományosnak mondható nemzetközi kispályás labdarúgótornát, a III. Alcufer Kupát. A tornára az Alcufer Kft. partnercégei kaptak meghívást, idén 32 vállalat nevezett. Szombathelyről a címvédő Epcos Kft., valamint a LUK Savaria Kft. és a MÁV Vasjármű Kft. delegált csapatot – legmesszebbről pedig, az olaszországi Udinéből az ABS–Acciaierie Bertoli Safau gárdája érkezett.



A tornagyőztes – a bajnoki címét megvédő – szombathelyi Epcos Kft. kispályás labdarúgócsapa (Fotó: Komáromi Zoltán)



A versenykiírás szerint a nyolc csoportból két-két csapat jutott tovább, akik már egyenes kieséses rendszerben folytatták a küzdelmeket. Az erős mezőnyben a szombathelyi csapatok közül csak az Epcos jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az Epcos a nyolcaddöntőben 2:1-re győzött a MAL Zrt. ellen, majd a negyeddöntőben döntetlenre végzett az Ajkai Elektronikai Kft. ellen. A büntetőpárbajban az ajkaiak hibáztak, így az Epcos bejutott az elődöntőbe. Ott a vasiak a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapatával kerültek össze, akik ugyan vezettek 1-0-ra, de végül összejött a szombathelyi fordítás, így egy év után újra döntőt játszhatott az Epcos. A másik ágon Alcufer-Dunaferr elődöntőt rendeztek, ahonnan utóbbi csapat jutott a fináléba. Így a 2013-as döntő ismétlődött meg, újra összecsapott az Epcos és a Dunaferr. Az érdeklődők kiélezett küzdelmet láthattak, mindkét csapat próbálkozott becsülettel, de a mérkőzés döntetlennel végződött. Akárcsak tavaly, ismét hetesek döntöttek a kupagyőzelemről.

Szombathelyi oldalon Horváth Zoltán, Frank Péter és Horváth Tamás is biztosan értékesítette a büntetőt, míg a Dunaferrnél a második lövő hibázott, így ismét az Epcos Kft. lett a torna győztese. A kupa és a vándorserleg mellett egy egyéni díj is a szombathelyiekhez került, ugyanis a szervezők Nagy Balázst választották a torna legjobb játékosának.

Végeredmény: 1. Epcos Kft. (Szombathely), 2. ISD Dunaferr Zrt. (Dunaújváros), 3. Alcufer Kft. (Győr), 4. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság (Győr). A győztes csapata névsora: Héra Zoltán, Horváth Gábor, Nagy Csaba, Nagy Róbert, Dénes Gábor, Török András, Horváth Zoltán, Vida Krisztián, Frank Péter, Nagy Balázs, Németh Szabolcs, Horváth Tamás, Komáromi Zoltán, Gémesi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!