Sport

2014.10.06. 05:22

Floorball: vereség a Krokodiloktól

A Dunaújvárosi Főiskola-RFT csapata kikapott vasárnap a Dunai Krokodiloktól a negyedik fordulóban.

Férfi OB1 4. forduló:

Dunaújvárosi Főiskola-RFT - Dunai Krokodilok SE 3-7 (1-3; 1-0; 1-4)

A múltheti sajnálatos eredmény után kénytelenek voltunk átgondolni taktikánkat a 3x20 percre vetítve. Ennek eredményeképp a mai mérkőzésen szigorú védekezés és gyors kontratámadás volt a célkitűzés.

Az első harmadban még nemigazán állt ez össze; kellett idő, hogy megtaláljuk a helyünket a saját térfelünkön. Ennek köszönhetően már a második percben gólt kaptunk, amire 40 másodpercen belül válaszoltunk is, Kiss Péter és Szabadi Gábor jóvoltából. Sajnos a játékrészben ezután már csak vendég gólok kerültek a jegyzőkönyvbe - az egyik emberhátrányból. A harmad végére a védekezésünk javult, és bizakodva mehettünk pihenőre.

Fotó: Balla Gyula

A szoros védekezést méginkább erőltetve a második húszpercet kapott gól nélkül hoztuk le, eggyel szépítve is az eredményt. Ismét Kiss Péter asszisztolt, ezúttal Szabó Gyula élt a lehetőséggel. Sikerült 3 emberhátrányt is kivédekezni, melyek közül kettő átfedésben is volt, tehát 40 másodpercig 3 az 5 ellen védekeztünk eredményesen.

Az utolsó harmadot 2-3-as eredménnyel kezdtük meg, és jó 12 percig ez nem is változott, miközben újabb emberhátrányt védekeztünk ki sikerrel. A mérkőzés 53. percében védekezésünk fellazult az eredmény megfordításának reményében - a fordítás nem sikerült, ellenben egy percen belül érkezett 2 vendég gól is. 2-5, hazai időkérés, 1 perc pihenő. Az időkérést követő percben harmadszor is Kiss Péter passzolt jól, ismét Szabadi fejezte be góllal a támadást. Az eredmény 3-5, de a védekezésünk az időkérés hatására sem lett rendezettebb. A végeredményt beállító két utolsó vendég gól egyaránt emberhátrányból született. A végeredmény 3-7.

Fontos kiemelni a végeredmény mellett, hogy 7 kapott gólból 3-at emberhátrányban kaptunk, míg a két emberelőnyünkből egyet sem sikerült gólra váltani. A kiállítások aránya 7-2 (majdnem fordítottja a góloknak); a meccsen csak kétpercet érő szabálytalanságok történtek. A védekezés eredményességét jól mutatja, hogy a harmadik és a negyedik kapott gól között 37 perc telt el. A következő edzések és meccsek során a védekezés további javítása mellett az emberelőnyös helyzetekre, a kiállítással járó szabálytalanságok számának csökkentésére, és a hatvanpercnyi koncentrációra kell helyeznünk a hangsúlyt.

Összességében elégedettek vagyunk a mérkőzés képével, még ha az eredmény nem is tükrözi ezt 100%-ban. Odatettük magunkat, ami most 52 percre volt elég, legközelebb már meglesz a 60!

DF-RFT: Jadlószki Ákos, Juhász Tibor, Kiss Balázs (G), Kiss Péter (3), Kiss Tibor, Komjáti Gyula, Kovács Bence,Majorosi Tamás (G), Mitli Attila, Pász Mátyás, Pavlicsek Imre, Petrovickij Tamás, Siklósi Zoltán, Sója László Tibor,Szabadi Gábor 2, Szabó Gyula 1, Tullner Bence Endre

Edző: Horváth István

Címkék#floorball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!