Körmend

2014.10.06. 10:00

Érettségi 44 éve már - Mindig van mondanivalója az öregdiákoknak

Körmend - El sem hiszem, hogy így elszaladt 44 év - sóhajtott fel nemrég egy szőcei portán Póczek Sándor, egykori körmendi kölcseys diák.

Kozma Gábor

És ugyanígy 16 társa, akikkel együtt koptatta az akkori gimnázium és szakközépiskola padjait.

- Ez egy nagyon jó évfolyam volt, 1966-70 között tanultunk, kettős rendszerben - mondta a vendéglátó Korbacsics Tibor. - Mint mezőgazdasági gépszerelői évfolyam, példát adtunk az összefogásból és az egymás iránti szolidaritásból. 12 éve pedig minden évben találkozunk.

- Mindig van mondanivaló. Ma már sokan unokázunk, de a világ dolgai nyugdíjasként is érdekelnek minket. Legtöbbünk ma is segít másokon - mondta el a nádasdi Csapó Gyula és a szőcei Papp Adorján.

Az egykori kölcseys diákok a találkozón. Jobbra Horváth Attila. Fotó: Ifj. Cservék László

Horváth Attila ugyan szombathelyi, a Prenor vezetőjeként ment nyugdíjba, de őt is visszahúzza a szíve.

- Sok élmény köt de. Leibinger Bélával, vagy Halpert Gézával sokat csavarogtunk a Rába parton. Pezsgett akkor az élet a városban, ezt nem lehet elfeledni - mesélte.

Az egykori kölcseys 4 C-sek jövőre jubilálnak. A 45. évfordulóra már most készülnek. Mint ahogy mindenre eddigi életükben.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!