Körmend

2014.10.06. 13:20

Megújult a körmendi rendészeti iskola sportcsarnoka

Több hónapos munka végére tettek pontot hétfőn délelőtt Körmenden, amikor ünnepélyes keretek között átadták a Rendészeti Szakközépiskola sportcsarnokát.

Markó Petra

Az iskola diákjai és pedagógusai dr. Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettestől és Bebes Istvántól, Körmend polgármesterétől vehették át a létesítményt. Hollósi Gábor, a szakközépiskola igazgatója ünnepi beszédében felidézte azt az időszakot, amikor a csarnok helyén 34 évvel ezelőtt csak egy szélfújta, üres telek állt. Akkor született az a gondolat, hogy hasznosítani kellene a területet és, hogy egy sportcsarnok épüljön rá.

Az elmúlt évtizedekben a terem nemcsak az itt tanulókat szolgálta ki, hanem a helyi és a kistérségi igényeket is. A három és fél évtizedes épületet szerették volna minél szélesebb körben kihasználni, ezért számos rendezvénynek adott otthont.

Amikor Körmenden lehetőség nyílt arra, hogy a város sporthagyományaihoz méltó sportcsarnok épüljön, azzal párhuzamosan a szakközépiskola csarnoka is esélyt kapott a megújulásra - folytatta gondolatait az igazgató.

Jelenleg azzal, hogy kicserélték az elhasználódott parkettákat, felfestették a pályát, új világítótesteket és eredményjelző-táblát kapott a terem, a csarnok az 1980-as évekből átlépett a 2000-es évekbe. Bebes István, a város polgármestere avatóbeszédében azt hangsúlyozta, meg fogják keresni azt a lehetőséget, aminek segítségével a csarnokban további fejlesztést és korszerűsítést lehet megvalósítani kívül és belül egyaránt.

A nemzetiszínű szalag ünnepélyes átvágása után a sportcsarnokban az iskola rendőr tanulói mozgásbemutatót tartottak, majd az EGIS Körmend KC férfi kosárlabdacsapata a tanintézet kosárcsapatával játszott egy párperces, tétnélküli mérkőzést.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!