Vasvár

2014.10.07. 10:25

Élményt kaptak ajándékba a gyerekek, kirándultak és játszottak

Az Öreg-hegyre kirándultak a telekesi ovisok. Sétáltak, fogócskáztak, paprikás krumplit és gesztenyét ettek a gyerekek. Traktoroztak is.

Tóthné Mátyás Krisztina

A Csurgóforrás Alapítvány meghívására a telekesi Öreg-hegyre kirándulhattak a gyermekek. Az alapítvány helyet biztosított az ebéd főzéséhez és a játékhoz, sőt a gyermekek szállítását is megoldotta. A gyermekek délelőtt indultak útnak, majd a szőlőhegyre felérve sétát tettek a környéken. Megfigyelték a növény- és állatvilágot, az őszi betakarítást. De fogócskáztak, kötelet húztak és gumit is gurítottak a kicsik. A kirándulás és a játék befejeztével a bográcsban főtt paprikás krumplit jóízűen fogyasztották el az ovisok. Majd gesztenyét sütöttek. Délután a kis csapat fáradtan, de élményekkel gazdagodva traktoron zötyögve tért vissza az óvodába.

A jól sikerült program után a jövőben is várhatóak a hasonló szellemben megrendezendő események.

Fotó: Tóthné Mátyás Krisztina

Telekesen az önkormányzat működteti az óvodát, ahova a község 22 kisgyermeke jár, 9 nagy-, 9 középső- és 4 kiscsoportos korú. A szülők többsége alacsony jövedelemmel rendelkezik, ezért kevés családnak áll módjában különböző programokon részt venni, sok gyermeknek még nyaralni sincs lehetősége. Éppen ezért az óvoda vezetősége igyekszik - a lehetőségekhez képest - a gyerekeknek minél több élményt biztosítani. A Csurgóforrás Alapítvány, amely telekesi székhellyel működik, fontos hangsúlyt fektet a település közösségi életének formálására is. Fontosnak tartja, hogy a kultúra a faluban is szerepet kapjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!