Szombathely

2014.10.07. 19:27

Új játszótér várja az oladi gyerekeket

A gyerekek már korábban birtokba vehették a az oladi lakótelep szívében megújuló játszóteret. Az ünnepélyes átadót kedden tartották.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, a projekt nagy összefogás eredményeként valósulhatott meg. A pályázatot az evangélikus egyház nyújtotta be, ebben segédkezett a szombathelyi önkormányzat a Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezettel karöltve.

Fotó: Médiaközpont

A 11 millió forintból felújított Kodály utcai játszópark európai uniós szabványoknak megfelelő hintáknak és mászókáknak ad helyet. Rettegi Attila, önkormányzati képviselő szerint ez a felújítási program hosszú távú. Terveik szerint további játszótereket is felújítanak majd a városban. Mintegy 34 millió forintból játszótereket tesznek rendbe, zöldfelületeket alakítanak ki, útburkolatokat újítanak fel – fűzte hozzá Kiss Dávid, a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ügyvezetője.

Fotó: Médiaközpont

Az oladi játszótér tervezésénél elsődleges cél volt, hogy 1-13 éves gyerekek egyaránt használhassák a park által nyújtott játék-lehetőségeket. Az eszközök kiválasztásánál figyelembe vették azt is, hogy azokkal a gyerekek fejleszthessék izomzatukat, erőnlétüket, állóképességüket és egyensúlyérzéküket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!