Sport

2014.10.07. 18:05

A Göcsej SK női és férfi együttese is győzött

Zalaegerszeg - A Göcsej SK női és férfi futsalozói is sikerrel vették az NB II-es bajnokság újabb fordulóját. A hölgyek idegenben, míg a férfiak idehaza győztek.

Jóna István

Szekszárdi UFC -Göcsej SK 0-1 (0-0)

Szekszárd, 100 néző. Jv.: Hartung (Kövesdi, Domokos). NB II-es női futsal-mérkőzés.

Göcsej SK: Kiss Montag, Orbán, Molnár, Nagy. Csere: Fábián, Kövesi, Puskás, Bakos, Németh. Edző: Szimán Bálint

Gólszerző: Orbán Sz.

Szimán Bálint együttese az első percektől kezdve a kemény védekezésre alapozott és kontratámadásokkal veszélyeztette a hazaiak kapuját. A gól nélküli első félidő után a második játékrészben, ahogy fogyott az idő, érződött, hogy egyetlen gól is elég lehet bármelyik félnek a sikerhez. A kiválóan játszó zalaiak a 38. percben Orbán Szandra találatával, egy begyakorolt szabadrúgás-kombináció végén szerezték meg a győztes találatot. a győzelmet jelentő találatot.

Göcsej SK -TFSE 7-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv: Vass (Horváth, Vincze). NB II-es férfi futsal-mérkőzés, Nyugati-csoport.

Göcsej SK: Balikó Bagó, Kottán, Horváth, Halmos. Csere: Schmidt, Papp, Tóth, Friss, Szőke, Nagy, Bogyó, László, Szabó. Játékos-edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Halmos, Nagy 2, Papp, Horváth, Szőke, Örkényi (öngól)

A vendégek a táblázaton a Göcsej SK mögött álltak a találkozó előtt, mindössze egy ponttal lemaradva vendéglátójuktól. A zalaiak jó szokásukhoz híven lendületesen kezdték a mérkőzést, de az már az első percekben látszott, hogy a fővárosiak nem adják könnyen a bőrüket. A 15. percben Halmos talált a vendégek kapujába, aztán a félidő utolsó pillanataiban egyenlíthetett volna TFSE, de előbb Balikó kapus védett, majd Bagó mentett a gólvonalról. A fordulást követően egy szerencsétlenül eltalált felszabadításnak köszönhetően tovább nőtt a hazai előny. Ez megzavarta a vendégeket, akik támadásban lehozták a kapusukat is. A hazaiak remekül védekeztek és a kontráik életveszélyesek voltak. Az utolsó tíz percben öt gólt szerzett a Göcsej és magabiztossá tette az amúgy nem könnyű találkozót. Bagó Gábor játékos-edző is úgy értékelt a 7-0-as siker ellenére, hogy az eddigi legjobb ellenféllel találkoztak az új bajnokságban. A Göcsej SK legközelebb az FTC otthonába látogat (október 13.), rá két napra viszont idehaza lépnek pályára, a Magyar Kupa keretében, amikor BME FC-t fogadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!