Kultúra

2014.10.08. 13:10

Megnyitotta kapuit a Tolnai utcai könyvtár

Székesfehérvár - Furcsa eseménynek számít manapság, az egyre csak terjeszkedő virtuális valóság sűrűjében, ha átadnak egy könyvtárat. Pedig ez történt tegnap a Tolnai utcában.

Házi Péter

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy nem minden jogelőd nélkül nyitott meg szerdán, a Tolnai utca 30. szám alatt a Vörösmarty Mihály Könyvtár tagkönyvtára. Amint ugyanis Kalincsákné Molnár Zsuzsanna könyvtárvezető lapunknak felidézte, tizenöt évvel ezelőttig a Széchenyi utcában működött a bibliotéka, majd onnan költöztek a (ma a Teleki Blanka gimnáziumhoz tartozó) Sziget utcai általános iskolába.

- A törzsolvasóink már a Széchenyi utcából is jöttek velünk, ám az igazsághoz tartozik, hogy sok környékbeli palotavárosi azt gondolta, valójában gyermekkönyvtár vagyunk, miután az iskola épületében kaptunk helyet. Ezen a megítélésen és szerepen szeretnénk most változtatni, szeretnénk a felnőtteket, a kismamákat és a nyugdíjasokat is megszólítani, sok-sok programot tervezünk - tette hozzá a könyvtárvezető. Ennek szellemében kedd és péntek között egészen este hétig várják az olvasókat, de szombaton is délután ötig lesznek nyitva. Nem volt amúgy egyszerű a nyári szünet a tagkönyvtár három dolgozója számára, hiszen a tízmilliós önkormányzati segítséggel felújított helyiségben a tizenkilencezer kötetet elnyelő polcrendszert úgy kellett kialakítani, hogy az olvasóknak is maradjon elég helyük. Egy biztos, a korábbinál sokkal nyugodtabb körülmények közé került a bibliotéka, aminek az ide járók örülhetnek. Az iskola pedig annak, hogy három új tanteremmel bővülhet.

 

Címkék#könyvtár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!