Kultúra

2014.10.08. 14:40

Amatőr alkotók munkái az Aula Galériában

Dunaújváros - Huszonegy amatőr alkotó harmincöt munkája látható november végéig a Bartók Aula Galériájában.

Szabó Szabolcs

A nyár végén írt ki pályázatot Szeretném magam megmutatni címmel amatőr alkotók számára Bartók Kamaraszínház és Művészetek. A beérkező munkákból válogatott kiállítás kedden este mutatkozott be a városi teátrum Aula Galériájában.

- Dunaújváros egyik népszerű kiállítóhelye az Aula Galéria, amely a kőszínházi szezonban minőségi kiállításokat kínál a színházba látogatóknak és a képzőművészet iránt érdeklődőknek. Időről időre sokan keresik meg a teátrumot azzal, hogy egy-egy kiállítás erejéig bemutatkoznának a galériába. A nyáron meghirdetett pályázatunk számukra kínált lehetőséget. Azok munkáit várták, akik autodidakta módon képzik magukat (szakkörben, mesternél) és a jövőben szeretnének önálló kiállításon bemutatkozni a Bartókban. Felhívásunkban szerepelt, hogy kizárólag festményeket (bármely technikával) és grafikákat, (fotografikákat) fogadunk, kiállításra előkészített állapotban. A szeptember végi határidőig beérkezett munkákból egy szakmai zsűri válogatta ki a kollektív tárlat anyagát, és tett javaslatot arra, hogy a későbbiekben ki kapjon lehetőséget önálló kiállításra. A zsűriben három elismert dunaújvárosi képzőművész Várnai Gyula, Rohonczi ROHO István és Gáspár Aladár vállalt szerepet. A zsűritagok a megnyitón értékelték is a beérkezett munkákat - mondta el a DH-nak Knódel Mária a teátrum igazgatóhelyettese.

- Az összkép vegyes. Találkoztunk tehetséges fiatal és már korosabb alkotók remek munkáival, de volt számos kép, amely nem felelt meg a kiállításhoz szükséges követelményeknek. Bízunk benne, hogy e kollektív tárlaton minden érdeklődő talál számára szimpatikus és értékes alkotást - értékelt megkeresésünkre Rohonczi István.

A november végéig a Bartók Aula Galériában megtekinthető Szeretném magam megmutatni című kiállításon 21 alkotó összesen 31 munkája látható. A zsűri döntése alapján a Lorántffy középiskola diákja Farkas Virág Csilla és Pál Zoltán Attila mutatkozhat be egyéni tárlat keretében a nagyközönségnek a jövő év elején a színház kiállítótermében.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!