Szombathely

2014.10.08. 15:27

A város ötvenkettedik hídja épül a tónál

Szombathely - Dr. Puskás Tivadar a jelenleg is zajló munkálatokról beszélt a Csónakázótónál tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Lisztmayer Zsófia

A tó körül jelenleg is dolgoznak: hidat és nyilvános mellékhelyiségeket építenek, az emlékmű alatt parkolókat alakítanak ki, és a közvilágítás kiépítéséhez szükséges munkákat végzik. A város ötvenkettedik hídjának megépítésével kapcsolatban dr. Puskás Tivadar elmondta, hogy annak szerkezete lehetővé teszi majd a közművezetékek későbbi bevezetését a szigetre, a híd méreteiből adódóan pedig a jövőben  - ha a helyzet úgy kívánja – mentőautóval is be lehet majd menni a szigetre.  - Az Árpád utca felőli oldalon sétány épül, ahol, remélem, hogy minél többen tudják majd kipihenni a napi fáradalmaikat - tette hozzá a polgármester.

Dr. Puskás Tivadar a szerdai sajtótájékoztatón. Fotó: Unger Tamás

A Csónakázótó körül, a szép időnek köszönhetően már a délelőtti órákban is sokan sétáltak, futottak. Szalai Tamás amikor csak teheti, horgászattal tölti idejét a tó partján - Ha jó az idő, nagyon sokan jönnek ki, szerintem ilyenkor naponta több százan is megfordulnak itt. Véleményt csak akkor tudok majd mondani a fejlesztésekről, ha elkészülnek, és látni fogom, hogy valóban volt értelme annak, hogy a pénzt erre költötték.

Gyöngyössy Róbert hetente többször jár a tóhoz futni, elmondása szerint nagyon rég vártak már a fejlesztésekre. – Számomra a legfontosabb, hogy a talaj minősége végre biztonságos lesz a futáshoz, de a világítás kiépítésének is örülök. Amit hiányolok még, az egy ivókút, melyet sportolás közben biztosan sokan használnának. Ettől eltekintve teljesen elégedett vagyok a folyamatban lévő fejlesztésekkel.

A tervek szerint a híd és a parkoló jövő év januárjában készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!