Kosárlabda

2014.10.08. 15:20

Bemutatkozott a SZoESE-Sportiskola

Sopron - Remek idegenbeli győzelemmel nyitotta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot az újonc SZoESE-Sportiskola gárdája.

Tóth Gábor

Soproni MAFC-NYME– Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 60-77 (25-13, 19-25, 12-23, 4-16).

Sopron, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Boros, Kulcsár.

SMAFC, legjobb dobók: Szőke 15/3, Kiss 10, Locsmándi 10.

SZoESE: GUSZTAFIK 9, Szabó-Haklits 7/3, Handler, 11/3, HORVÁTH P. 19, KONTI 17. Csere: Mészáros, Bauer, Bicskei 6, Czinder 4, Porpáczi, Uszkai, Tóth 4. Edző: Kozma Tamás.

Horváth Petra ponterősen, remekül kosárlabdázott. Fotó: SZoESE

Két meghatározó játékos, Földi tanulmányi okok, Czinder pedig betegség miatt hiányzott a szombathelyi csapatból. Álmosan kezdtek a vendégek, a fiatal soproni csapat ezt jól használta ki, szinte átfutott a sok dobást rontó vendégeken. A félidő végére rendezték soraikat a szombathelyiek, főleg támadásban javultak fel, felzárkóztak (20. perc: 44-38). A második félidőben agresszív letámadás, rengeteg labdaszerzés jellemezte a vendégek játékát.

Ezzel a stílussal nem tudott mit kezdeni a SMAFC, átvette a vezetést, az irányítást a SZoESE (30. perc: 56-61). A negyedik etapban gyorsan eldőlt a mérkőzés sorsa, a jobb erőnléttel bíró SZOESE átrohant a vendéglátón – a hajrában a fiatalok is lehetőséget kaptak. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Szabó-Haklits Zsuzsa bal kezének egyik ujjperce egy rossz mozdulatnál eltört. A mezőnyből kiemelkedett Horváth Petra centerjátékával, aki 34 perc alatt 19 pontot dobott, és védekezésben is stabil oszlopa volt csapatának.

Kozma Tamás: – Nehezen indult be a csapatjáték, sok elhibázott dobás, lassú visszarendeződés jellemezte a játékunkat. A második félidőben viszont jól működött a letámadás, amiből sok könnyű kosarat dobtunk. Önbizalomnövelő győzelmet arattunk!

A SZoESE-Sportiskola szombaton, hazai pályán meccsel: 15 órás kezdéssel a Tatabányát fogadja az egyetemi csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!