Kézilabda

2014.10.08. 18:00

A balatonfürediek elmulasztották kiütni vetélytársukat

Balatonfüred - Az egész meccset uralta, ennek ellenére csak három góllal tudott nyerni a Balatonfüredi KSE a Mezőkövesdi KC ellen szerdán a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE -Mezőkövesd

29:26 (15:10)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE: Székely IVÁNCSIK 7 (3), Vilovski, BÁNHIDI 4, Gerdán, ZDOLIK 8, Kovacsics. Csere: Borbély (kapus) SZÖLLŐSI 4, Grigoriev 1, Faluvégi, Gábori 2, Kis, Ligetvári, Győri 1, Juhász 1. Edző: Csoknyai István. Mezőkövesdi KC: Liszkai - Vasic 3, Dzono 2, Radnic, Trivkovic 3, Cuzic SZEPESI 5. Csere: Volarevic (kapus), Nakhayenka 1, Lókodi 2, Grünfelder 2, Molnár 2 (2), Terenyi 2, PÁLOS 4. Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 3/2.

A Mezőkövesd csapatát fogadta szerdán a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben. A hazaiak a tabella harmadik helyéről várták a meccset, a Csoknyai-csapat öt sikerrel és két vereséggel állt, míg a vendégek három-három győzelemmel és vereséggel igyekeztek pontjaikat tovább szaporítani.

Míg a fürediek ezúttal is több utánpótlás válogatott fiatalt neveztek, a Mezőkövesd légiósok hadával érkezett.

Vilovski hibája után Szepesi a vendégeknek szerzett vezetést, de nagy kedvvel kezdő Zdolik gyorsan fordított.

Szöllősi akasztott gyönyörű gólt a jobb felsőbe, majd Iváncsik Tamás a háta mögött húzta be a hálóba a labdát, 6. perc: 4:2.

Ezt követően majd öt percig ez maradt az állás, Vasic szépített végül egy eladott hazai labda után. Bánhidi találatát követően Skaliczki időt kért.

Az MKC szorosan tapadt a Füredre, 16. perc: 7:6.

Bánhidi Bence (fehér mezben) jó teljesítményt nyújtott, a fiatal beálló négyszer talált a hálóba
Fotó: Penovác Károly

Grünfelder talált be kétszer egymás után és máris egyenlő volt az állás, 8:8. A fürediek pontatlanul támadtak és gyakran lőtték el a labdát előkészítetlenül. Iváncsik Tamás értékesített egy gyors akciót, Kovacsics próbálkozását viszont Liszkai hárította.

Kilenc perccel a vége előtt, 9:8-as állásnál Csoknyai István időt kért. Összekapta magát a Füred, többek között Borbély védéseinek is köszönhetően nőtt a különbség, a 27. percben 13:9-et mutatott az eredményjelző. A másik kapus, Székely sem akart lemaradni, a hálóőr hárította Molnár hetesét.

A félidő végén Iváncsik Tamás magabiztosan értékesítette a büntetőt.

Szünet után megint Iváncsik volt eredményes, 16:10. Nem sokkal később Zdolik már a hatodik találatát szerezte. A BKSE biztosan irányította a játékot, ám támadásban továbbra is sokszor könnyelmű volt. Csoknyai a 35. percben láthatólag igencsak mérgesen kért időt, pedig 17:13-ra vezetett csapata.

Skaliczki is nagyon pipa lett, ezzel párhuzamosan Csoknyai vérnyomása csökkent. Utóbbin sokat segített, hogy Zdolik onnan lőtt gólt, ahonnan csak akart, 19:13.

Hét találatra nőtt a két együttes közötti különbség, 22:15.

Gábori villantotta meg gyorsaságát és ügyességét. A Mezőkövesd nem jelentett különösebb veszélyt a fürediek vezetésére, de azért a hazaiaknak illet odafigyelniük a folytatásban is, 48. perc: 25:18.

Olykor bosszantó hibák tarkították mindkét együttes játékát. Az MKC ráadásul még nem adta fel, Pálos révén szépített, 53. perc: 26:22.

Szöllősi törte meg a balatonfürediekk rossz sorozatát, de a kiütéses siker végül a rengeteg hazai technikai hiba miatt elmaradt.

Ha valaki ennek a meccsnek csak az eredményét ismeri, azt gondolhatja, szoros volt a küzdelem. Pedig ez nem így történt. A BKSE könnyedén kiüthette volna vetélytársát, ám a csapat egész egyszerűen nem égett a megfelelő hőfokon. Emellett több érthetetlen hiba is tarkította a Balaton-partiak játékát. Így, vagy úgy a Füred újabb fontos két pontot gyűjtött be a bajnokságban.

Egyik edző sem lehetett elégedett

Csoknyai István: - Amit kitűztünk, elértük, megszereztük a két pontot. Sajnos saját magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót. A második félidő közepén eldönthettük volna a meccset, ezzel szemben még a hajrá is szoros volt.

Skaliczki László: - Úgy gondolom, hogy az első félidőben nem tudtuk megoldani a hazaiak gólerős embereinek semlegesítését. A folytatásban már feljavult a játékunk, de kritikus helyzetekben rossz döntéseket hoztunk. Gratulálok a Fürednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!