Videoton

2014.10.08. 14:55

Juhász Roland már várja, hogy pályára léphessen Bukarestben

Ismét létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül a magyar labdarúgó válogatott, a mieink szombaton Bukarestben, Romániával csapnak össze. Juhász Roland bízik benne, hogy sikerül meglepni az ősi riválist otthonában.

Bobory Balázs

Juhász Roland (a kép bal szélén) és a magyar válogatott Bukarestben köszörülhetik ki az északírek elleni csorbát
Fotó: Kricskovics Antal

Azt mondja Juhász Roland, feltöltődött a románok elleni mérkőzés előtt.

Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen a fehérvári védő a Videotonnal menetel a hazai mezőnyben, ráadásul vasárnap Belgiumban, korábbi klubjánál, az Anderlechtnél járt, ahol megköszönték, hogy nyolc évig becsülettel szolgálta az egyesületet.

- Felemelő érzés volt ez az ünnepség - mesélte Juhász Roland. - Immár másfél éve, hogy elhagytam Belgiumot, de éppen ezért megható, hogy így emlékeznek rám. A szakításunk gyors volt, nem maradt idő a búcsúra, most ezt bepótoltuk.

- Ilyenkor megerősödik az érzés, hogy jó futballistának lenni?

- Aki ilyenkor nem érzi jól magát a bőrében, talán soha nem is fogja. Úgy tűnik, az Anderlechtben is sikerült valamit letennem az asztalra, és igazán jól esik, hogy ezt értékelik, nem felejtették el.

- Bukarestben is jó lesz futballistának lenni?

- Biztos, vagyok benne, hogy igen. Amióta kihirdette Dárdai Pál a keretet, azóta várom a felkészülést és magát a mérkőzést is. Az ilyen meccsek miatt érdemes labdarúgónak lenni. Nyugodtan kijelenthetem, hogy ez egy igazi derbi lesz, amelyet elképesztő hangulatban, felfokozott várakozások közepette rendeznek. Az igazi futballistának minden vágya, hogy egyszer egy ilyen mérkőzésen pályára lépjen, és hogy jó eredményt is érjen el.

- Jelent bármilyen furcsaságot az ön számára, hogy egy korábbi csapattársa, Dárdai Pál lett a válogatott szövetségi kapitánya?

- Én úgy gondolom, a játékosok egymás közötti, illetve a labdarúgók és a kapitány viszonyának a kölcsönös tiszteleten kell alapulnia. Ebben a válogatottnál sincs hiba. Az elmúlt pár napban bebizonyosodott, hogy Pali ugyanazt a mentalitást képviseli edzőként, mint korábban játékosként, a csapattagok pedig próbálnak beállni a sorba, és megvalósítani, amit kérnek tőlük.

- Szóba hozta Dárdai Pál mentalitását. Ez az, amely ha átragad a játékosokra, sokat segíthet Bukarestben?

- Dárdai Pál az első fecske a magyar futballban, aki rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és úgy tűnik, erre számítanak is a magyar futballban. Be kell vonni olyan embereket, akik külföldön is letettek valamit az asztalra, és tudnak segíteni, hogy a labdarúgásunk elinduljon felfelé, fejlődjön gyorsabb ütemben.

- Felszabadultabb a hangulat az edzőtáborban, mint az elmúlt hónapokban, években?

- Nehéz összehasonlítani a különböző kapitányok által vezényelt táborozásokat. Más a keret összetétele, mások az elvárások. Az biztos, hogy jó a hangulat, vannak csapatépítő programok, amelyekre a válogatottnál különösen nagy szükség van, hiszen ritkán találkozunk.

- Hogyan lehetne megfogni a románokat?

- Mint minden csapatnak, nekik is vannak gyenge pontjaik, amelyeket elemeztünk, és próbáljuk kihasználni őket, de értelemszerűen erről nem beszélnék. Ugyanolyan fontos lesz az, hogyan valósítjuk meg saját elképzeléseinket, játékunkat. Mindenkinek mindent ki kell adnia magából, így sikert érhetünk el.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!