Őriszentpéter

2014.10.09. 12:40

Átadták a felújított szertárat

Őriszentpéter - Megújult az őrségi város tűzoltószertára. Az önkéntesek ezentúl méltó körülmények között végezhetik a munkájukat. A bemutatókkal tarkított átadóra sokan voltak kíváncsiak.

Kálmán György

Nemrégiben fejeződött be a kisvárosban a szertár rekonstrukciója. A hivatásos tűzoltók képviselői mellett a környező települések önkéntesei, valamint a szlovéniai társszervezetek is jelen voltak az épület avatóján. Őr Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket, majd arról beszélt, hogy az őriszentpéteri önkéntes tűzoltóknak fontos szerepe van a régió katasztrófavédelmében Sikerült modern felszereléssel ellátni az önkénteseket, ám a szertárépületük leromlott állapotban volt, ezen az áldatlan állapoton sikerült most változtatni, és felújítani az épületet. Végre méltó helyük van az önkénteseknek, akik a funkcionális tevékenységük mellett a város közösségi életében is jelentős szerepet töltenek be – mondta a polgármester, és megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a sikerhez.

Az ivánci és a kondorfai önkéntesek közösen fékezték meg a tüzet, habot használtak az oltáshoz. Fotó: Kemencei Ilona

A rendezvényen Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese mondott ünnepi beszédet. Az őriszentpéteri önkéntes tűzoltókat a régió zászlóshajójának nevezte, és tevékenységük stratégiai fontosságára hívta fel a figyelmet. Mivel az első hivatásos egységek 15-20 percre vannak, nem mindegy hogy mikor kezdődik a beavatkozás. Az idei viharkárok elhárításakor bebizonyosodott, hogy a hivatásosok és az önkéntesek nagyszerűen tudnak együtt dolgozni. Az ezredes is kiemelte a tűzoltók közösségi tevékenységét, mint mondta, ennek a szervezetnek van jövője, és most már van méltó helye is. Köszönet illeti az önkormányzatot a fejlesztésért, az önkéntes tűzoltókat a munkájukért, és nem utolsósorban a családokat, akik a tűzoltók mögött állnak, hiszen e nélkül önkéntes munkát végezni nem lehet – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.

Kitüntetések és elismerések átadásával, színes kulturális műsorral, és az épület ökumenikus megáldásával folytatódott a tűzoltó nap, majd tűzoltó szakmai bemutatókra került sor. Először az őriszentpéteri iskolások tűzoltó raja szerelt kézifecskendőt, majd a felnőttek a helyi mentőkkel együtt gépkocsiból mentést hajtottak végre. A hidraulikus feszítővágó használatát, valamint a két szervezet összehangolt munkáját ismerhette meg itt a bemutatóra nagy számban összeverődött nézősereg.

Végezetül az ivánci és a kondorfai önkéntes tűzoltók égő autót habbal oltottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!