Lóerő

2014.10.09. 13:55

Megvan az utak új kamionos királya

Megvan az utak új királya: a Baranya megyei Lánycsókról származó Szalai Gábor Magyarország legjobb kamionsofőrje.

Szabó Zoltán

A győztes, Szalai Gábor és családja az eredményhirdetés után  (Fotó: Nit Hungary)

Nemrég zárult a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett 5 tengelyen biztos kézzel! elnevezésű közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny. A döntőben a több mint száz nevezőből a tíz legjobb mérkőzött meg egymással, akiknek komplex, látványos és ötletes feladatokat kellett megoldaniuk.

Huszonkét éve rója az utakat Magyarország legjobb kamionsofőrje, Szalai Gábor. Ő lett az első a több mint száz nevező közül, akik elindultak az 5 tengelyen - biztos kézzel! nevű megmérettetésen. A versenyzők nyolc komplex feladatot teljesítettek: a pályán, a szimulátorban és rakományellenőrzésben kellett jeleskedniük. A döntőbe jutottak többek között éles manővereket hajtottak végre a zsámbéki tanpálya vízoszlopai között és egy folyadékkal megtöltött tartályos szerelvénnyel is szlalomoztak. Egy közúti baleset szimulálását is meg kellett oldaniuk, a versenybírák arra voltak kíváncsiak, vajon minden biztonsági előírást betartva, szakszerűen járnak-e el a sofőrök az oltás során.

Remek feladatokat találtak ki a szervezők. Azt hiszem, kollégáim nevében kijelenthetem, hogy nagyon sokat tanultunk a verseny során. Boldog vagyok, hogy én lettem az első! Szinte el sem hiszem, hogy én vagyok az ország legjobb kamionsofőrje. A nettó 1 millió forintnak pedig természetesen meglesz a helye a családban nyilatkozta az eredményhirdetés után a győztes, Szalai Gábor, a Klippel Kft. alkalmazottja, aki tavaly éppen lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyet szerezte meg.

A további helyezettek: második lett Rácz Imre, harmadik helyen végzett Aradi Zsolt, a negyediken Nagy Lajos, az ötödik helyet Kondér Tibor szerezte meg, a hatodikat Miklósi László, hetedik lett Lászka Péter , nyolcadik Hanzli Csaba, a kilencedik Tóth István, végül a tizedik eredményt érte el Huszka Erik, amely az indulók magas száma miatt szintén kiváló teljesítménynek számít.



Címkék#Kamion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!