Vasi foci

2014.10.09. 15:15

Rangadók hétvégéje következik

Körkép – A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Tóth Gábor

Megyei I.

Bőven jut rangadó mindkét napra az osztályban, több érdekes meccset is rendeznek a 9. fordulóban. A Gotthárd nehéz fellépésre készülhet Kőszegen, a hazaiak Kemenesmagasiból is megmentettek egy pontot. Ugyanennyit szerzett a Király Uraiújfaluban, a szombati turné sem lesz könnyebb Horváth Levente együttesének.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában a fenti játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

A vasárnapi meccsek közül a Celldömölk tápláni vendégjátéka ígér jó kis összecsapást, a támadófutballt játszó hazaiak veszélyesek lehetnek a rutinos vendégekre. A Jánosháza Rábapatyra látogat, a hazaiak múlt héten, csúnyán benézték a Vasvár elleni találkozót, de szinte biztos, hogy kétszer nem követik el ugyanazt a hibát.

Megyei I. osztály 9. forduló

Szombat, 16:00: Körmend–Vasvár (Németh T.), Kőszeg–Tabak1 Szentgotthárd (Magyar P.), Répcelak–Csepreg (Tóth R.), Kemenesmagasi–Király (Iván L.)

Vasárnap 16:00: Tápláni KSK–Celldömölk (Gaál Á.), Kemenesalja–Bük (Derdák), Rábapaty–Jánosháza (Boda), Vép–Uraiújfalu (Vass I.9

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban az éllovas Táplánszentkeresztre nehéz meccs vár a Ják vendégeként. A második Lukácsháza is kellemetlen vendéget fogad: a harmadik helyen álló Spari lesz az ellenfél – a feleket egy pont választja el egymástól a tabellán. Mindenképpen a Lukácsháza–Spari derbi a forduló rangadója.

Szombathelyi-csoport 9. forduló

Szombat, 16.00: Gyöngyöshermán-Szentkirály–Söpte (Kovács Zs.), Schott Lukácsháza–Elektromol-Spari (Bereczky)

Vasárnap, 16.00: Ják–Táplánszentkereszt (Sály), Balogunyom–Felsőcsatár (Mórocz), Zanat–Szentpéterfa (Figerl), Torony–Újperint (Rohács), Honvéd Sé–Vasszécseny (Csuk), Tanakajd–Herény-Alfavill (Hérincs).

A Körmendi-csoportban a játéknap rangadóját Egyházasrádócon rendezik, ahol a tabellán második házigazda a 4. Szakonyfalut fogadja. A bajnoki címvédő, jelenleg 5. Téglagyárra is nehéz meccs vár, ugyanis a 3. Szarvaskend otthonában lép pályára.

Körmendi-csoport 9. forduló

Szombat, 16.00: Bajánsenye-Tuti Textil Körmend VSE (Giczi)

Vasárnap, 16.00: Autó Egyed Vasalja–Csörötnek (Zsirai), Szarvaskend–Körmendi Téglagyár Sport36 (Bereczky), Rábatótfalu–Őriszentpéter (Szalay), Magyarszecsőd–Viszák (Vincze), Csákánydoroszló–Ivánc (Vámos), Egyházasrádóc–Szakonyfalu (Újházi), Nádasd–Rábagyarmat (Molnár).

A Sárvári-csoport 9. fordulójában igazi slágermérkőzésekre kerül sor. A listavezető a harmadik helyezett Kenyerit fogadja. Míg a Pecöliek az eddig lejátszott nyolc mérkőzésükből hetet megnyertek, addig csupán egy mérkőzésen veszítettek pontokat: Jákfán volt kénytelen otthagyni két pontot a 4. fordulóban Radolics Norbert csapata. Mindeközben a Kenyeri is menetelt az eddig lejátszott hét mérkőzése során (a szabadnapos fordulóját már letudva). Pungor István együttese a hat győzelem mellett csupán egy vereséget könyvelt el: ők az 5. fordulóban betliztek a Rum otthonában. A két csapat idei formáját nézve igazi rangadóra van kilátás.

Csakúgy, mint a Rum szelestei vendégszereplésén. A Szeleste-Pósfa alakulata is nyolc találkozón van túl: öt győzelem, két döntetlen és egy vereség. Éppen a legutóbbi fordulóban a Kenyeri otthonában veszítette el veretlenségét Rozmán Róbert legénysége. Ám így is a negyedik helyről várhatják a 9. fordulót. A Rum egy ponttal többet gyűjtött, Somogyi Gábor együttese ezzel a második helyet foglalja el a tabellán. Azaz Rumban is garantált az izgalom.

Összességében azt lehet mondani, hogy hatpontos mérkőzéseket vívnak az alakulatok, ugyanis a két találkozó alaposan felbolygathatja az első négy helyezett jelenleg elfoglalt pozícióját a tabellán. A tavalyi első két helyezett a Gérce és az Ikervár találkozója is komoly derbinek ígérkezik.

A Sárvári-csoport

Szombat, 16 óra: Szergény–Ölbő

Vasárnap, 16 óra: Sitke–Rábahídvég, Simaság–Mersevát, Gérce-Vásárosmiske–Ikervár, Csénye–Püspökmolnári, Pecöl–Kenyeri, Szeleste-Pósfa–Rum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!