Sport

2014.10.09. 15:15

Monoron edzenek a pentatlonisták

Hétfőn találkoztak és azonnal meg is kezdték a felkészülést a modern pentatlonisták a következő szezonra. A felnőtt válogatottba hat fehérvári sportoló kapott megívót.

Horog László

A Volán Fehérvár profi csoportja teljes létszámban van jelen a lovas táborban, Kovács Sarolta, Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence és Málits István is bizonyíthatja rátermettségét, az Alba Öttusát az Eb- és vb-résztvevő, egyéni magyar bajnok, Alekszejev Tamara képviseli. A második héten a volános, Fröhlich Tamás is bekapcsolódik a nemzeti együttes felkészülésébe.

Martinek János, a szövetség főtitkára elmondta, az utóbbi években hagyományosan lovas táborral indult a felkészülés, ezúttal sincs másként. Bízik abban, hogy ez a két hét is hozzájárul a mieink roppant sikeres szerepléséhez a 2015-ös világversenyeken.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány megjegyezte, a 2014-es esztendőben sok volt a gond, kulcsemberek sora dőlt ki különböző okok miatt. A szakvezető hozzátette, siránkozni nem érdemes, a férfi csapat győzedelmeskedett az Eb-n és a vb-n, ami bizakodásra ad okot a jövőt illetően. Nem sokszor fordult elő korábban, hogy ugyanazon nemzet nyert a kontinensviadalon, majd a világbajnokságon. Ez a két diadal volt a magyar öttusa legnagyobb sikere 2014-ben. Egyéniben érmeket nem szereztünk, többször egészen kis dolgokon múlt, hogy nem álltunk dobogón. Nagyon erős a mezőny, apróságok döntenek.

Demeter Gergely, Demeter Bence, Kovács, Alekszejev, Málits és Harangozó a monori táborban

A 2015-ös év érdekes lesz, elkezdődik az ötkarikás kvalifikáció, a szakvezető reméli, januárban sikerül ismét megrendezni a hagyományos, fővárosi, fedett pályás versenyt, majd a válogatott keret tagjai Mexikóba utaznak, edzőtáborba. A jövő évi vb-t júliusban, Berlinben, az Eb-t augusztusban, az angliai Bathban bonyolítják. Előbbi erőpróba hármat, utóbbi nyolc kvótát biztosít a következő olimpiára. A következő szezon viadalai már Rio de Janeiro jegyében telnek, a 2016-os játékok kapcsán a honi szövetség vezérkarának terve az, hogy a fiúknál négy, a lányoknál három indulási jogot sikerül szerezni. Az elvárás az, hogy teljes létszámban legyünk ott a nyári játékokon, a férfiaknál és a hölgyeknél két-két versenyző szerepelhet a brazil nagyvárosban - közölte Pálvölgyi Miklós.

- Nyugodt a környezet, jó a hangulat Monoron. Egy éve is lovas edzőtáborral kezdtünk, akkor Tápiószentmártonban gyakoroltunk egy hetet, a korábbi esztendőkben pedig Kaposváron volt lovas felkészülés. Ezúttal két héten át gyakorolunk, terepen lovagolunk - mondja a nyáron Eb- és vb-aranyat egyaránt nyerő Demeter Bence.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!