Sport

2014.10.09. 15:00

Fehérvári sárkányhajósok világbajnoki érmei

A sárkányhajósok évadja véget ért, mégpedig jelentős versennyel. A csapat világbajnokságon szerepeltek, és szép sikert értek el a fehérváriak.

Silye Sándor

Ravennában rendezték meg a klubcsapat világbajnokságot, a Dragon Aqua SE csapatának versenyzői 2 ezüst és 3 bronzérmet szereztek. Ez is jelzi, hogy a székesfehérváriak a világ legjobb klubcsapatai között vannak.

A több, mint 3000 versenyzőt felvonultató viadalon a Dragon Aqua közel 80 versenyzővel vett részt a viadalon, ami azt jelenti, hogy a dragonosok több kategóriában is versenyeztek, mivel egy hajóban 20 fő ül, egy kormányos irányít, egy dobos diktálja a tempót.

A megyeszékhely sárkányai több korcsoportban rajtoltak és szereztek érmeket. A 40 év fölötti korosztály kishajós vegyes legénysége két távon bronzérmet, az 50 év fölöttiek a vegyes mezőnyben 2000 méteren ezüstérmet hoztak haza, míg 200 méteren 6., ötszázon 4. helyezettek lettek. A grand senior férfiak egy ezüst és egy bornzéremmel és egy hatodik hellyel zártak. A premier csapat is dicséretesen fejlődik, ezt mutatja, hogy több döntőben és kisdöntőben is komoly szerephez jutottak, de érem még (most) nem jutott nekik.

- Összességében minden egység szereplése felülmúlta a várakozásokat. Szeptemberben a Magyar Nagydíjon is jól szerepelt a Dragon Aqua SE, de a fehérvári sárkányhajó fesztiválon is több számban helyt állt csapatunk. Az őszi vízi edzéseket a hosszú, fárasztó téli alapozás követi - mondta Tubel Zoltán elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!