Sport

2014.10.09. 14:40

Anandot és Shirovot is asztalhoz ültetné a szezon során az Aquaprofit NTSK

Nagykanizsa - Igazság szerint nagyon izgulnia nem kell az új idény végett a bajnoki címvédő, egyben hétszeres bajnok Aquaprofit-Nagykanizsai TSK sakk-csapatának, de elkiabálni azért semmit nem szabad a 2014/15-ös NB I-es bajnoki évad kapcsán.

Kerkai Attila

A bevezetőben foglaltakat erősítik meg Papp Nándor csapatvezető szavai is a vasárnapi Dunaharaszti MTK elleni szezonnyitójuk előtt.

- Tavaly ugyancsak a harasztiak ellen nyitottunk, igaz akkor mi voltunk hazai környezetben, illetve reméljük, hogy a győzelmi arány is különbözni fog a tavalyitól - elevenítette fel a múlt esztendő szeptemberét a kanizsai sakkvezető. Akkor 7,5:4,5 arányban győztünk, most pedig abban reménykedünk, hogy ennél még jobban megy majd a játék.

Azért van, amiben nem is olyan rossz az állandóság...

- A játékoskeret gyakorlatilag ugyanaz maradt, mint a tavalyi, annyi a különbség, hogy mint ismert, Polgár Judit visszavonult a csapatbajnoki szinten történő sakkozástól - szólt a változásról is Papp Nándor, kiemelve, hogy a sakkolimpián is remeklő és ezüstérmes csapat húzóembere, az Aquaprofit első táblása, Balogh Csaba továbbra is a kötelékükben maradt.

Balogh Csaba (középen) a sakkolimpián remekelt és a kanizsai együttesben is alapember (Fotó: yahoo.com)

Az idén négy NB I-es forduló kerül lebonyolításra a tízcsapatos pontvadászatban, hogy aztán következhessen a 2015-ös esztendő, ami meglepetéseket is hozhat...

- ... ne menjünk a dolgok elébe, de valóban, van olyan elképzelés, hogy Viswanathan Anand és Alexei Shirov is asztalhoz ül majd bajnokin, természetesen a mi színeinkben. Az időpont kérdéses, de márciusi és április játéknapok jöhetnek leginkább szóba - árulta el Papp Nándor.

Vagyis akkor, amikor például már az egyesület második számú csapata is javában benne lesz a küzdelmekben.

- Az NB I B-s legénységünknek azért nem lesz egyszerű dolga, hiszen mindkét NB I-es kieső a mi csoportunkba került - folytatta Papp Nándor, aki az Aquaprofit-NTSK II színeiben asztalhoz is ülhet majd a bajnokságban. Ráadásul vasárnap rögtön az egyikkel, a Deccsel kezdünk idegenben, hogy utána folytathassuk másikkal, vagyis a Csutival... Mit mondjak, nem tűnik egyszerűnek, célunk itt a bennmaradás...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!