Sport

2014.10.09. 16:25

Röplabda - Két szombathelyi csapat az NB II-ben

Szombathely - Szombaton megkezdődik a 2014/2015-ös NB II-es női röplabda-bajnokság két szombathelyi csapattal, a SZoESE-Haladással és a Vasi Sport Akadémiával.

Horváth Erika

A női röplabda NB II-t összesen 14 csapat alkotja. A nyugati csoport hét gárdája között van a két szombathelyi együttes: az előző szezonban bronzérmes, két egyesület együttműködéséből alakult SZoESE-Haladás VSE, illetve az NB I-ből kiesett Vasi Sport Akadémia. A három klub vezetői arra törekszenek, hogy a következő bajnokságban már csak egy, de igazán ütőképes szombathelyi csapatot indítsanak. Egyelőre azonban marad a két végvár – mindkettő csapata alaposan kicserélődött.

Bodzer Attila, a SZoESE-HVSE edzője.

A Mucsi Péter vezette VSA-ból Takács Doroti Gödöllőre, Bodovics Hanna a Vasashoz, Gőczi Boglárka Budaörsre igazolt, Mikos Patrícia pedig tanulmányai miatt szünetelteti a röplabdázást. Ketten érkeztek a Központi Röplabda Akadémiáról – Tóth Zsuzsanna és Fazekas Szilvia –, illetve a Szombathelyi Sportiskola „végzős" serdülőivel töltötték fel az így húszfősre duzzadt felnőtt-junior közös keretet.

Mucsi Péter, a VSA edzője. Fotó: Unger Tamás, Kiss Teodóra/archív

– Elvégeztük a tervezett munkát. Apróbb javítanivalók persze még vannak, de felkészültünk a bajnokságra – mondta Mucsi Péter. – Ami a célkitűzést illeti, helyezésről nem beszélnék. Nagyon sok fiatal játékosunk van, próbálunk új csapatot építeni.

A VSA szombaton 17.30-kor Ikrény csapatát fogadja a Sugár úti csarnokban.

A fúzióról szóló tárgyalások elhúzódása miatt eléggé zaklatottra és rövidre sikeredett a másik csapat felkészülése. Bodzer Attila az idén SZoESE-Haladás VSE néven induló csapatában szintén sok az új arc – négy alapemberrel kevesebben vannak; Tóth Lillára végleg, Szalontai Eszterre műtét miatt nem, Koronczai Lillára és Werkman Viktóriára csak szükség esetén számíthatnak. Ezért aztán jó pár új játékos épült be az utánpótlásból, illetve az egyetemről.

– Sok az új játékosunk, 17 fős a keretünk; kicsit rutintalan a társaság, de annak ellenére, hogy csupán egy edzőmérkőzést volt alkalmunk játszani, bízom abban, hogy összeáll a csapat – osztotta meg velünk várakozását Bodzer Attila. – Ebben az évben is dobogóra törünk. A legnagyobb riválisunk a Veszprém, a VSA és a Közgáz csapata.

A SZoESE-HVSE éppen az NB I-be visszakerülni szándékozó, és ezért régi játékosait is bevetni készülő Veszprém csapatával kezd szombaton, hazai pályán, az egyetemi csarnokban, 10 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!