Sport

2014.10.09. 14:55

Nyert, továbbjutott a gotthárdi kézicsapat

Szentgotthárd - Magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupában a Pawel Packing Szentgotthárdi KK NB II-es férfi kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A kézilabda Magyar Kupa 2. fordulójában az ugyancsak NB II-es Kalocsát látta vendégül a Szentgotthárd. Két hasonló erőt képviselő csapat feszült egymásnak.

Pawel Packing Szentgotthárdi KK–Kalocsa KC 33-27 (15-12).

Szentgotthárd, 100 néző, Magyar Kupa kézilabda-mérkőzés, vezette: Hornyák, Lábadi.

Huszár Benjámin (labdával) remekül játszott, és 6 gólt dobott. Fotó: Szendi Péter

Szentgotthárd: ORBÁN – Hertelendy 4, Mákos P. 3, Sinka 4, PARS 9, Hegyi, Csipszer 1. Csere: Surányi, Szoták (kapusok), MÁKOS M., HUSZÁR 6, Katona 3, Vadász 3, Ernst P., Gáspár, Kocsis T. Edző: Ernst Attila.

Nehezen lendült játékba a házigazda, a Kalocsa kellemetlen ellenfélnek bizonyult. A Gotthárd csak a félidő hajrájában tudta magához ragadni a kezdeményezést, a vezetést. Fordulás után viszont már a tőle elvárt teljesítménnyel rukkolt elő a vasi gárda, hozott egy stabil átlagot, biztos előnyre tette szert (45. perc: 28-18), és korán eldöntötte a mérkőzés sorsát. Bár a Kalocsa a hajrában kozmetikázott az eredményen, a hazai győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben. A Szentgotthárd a legjobb 32 között várja a Magyar Kupa sorsolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!