Szombathely

2014.10.09. 18:05

A Jobbik Vasban is erősödésre számít

Szombathely - Papírdiadalívek helyett egyebek mellett a szépkorúak parkjának létrehozását ígéri a Jobbik szombathelyi polgármesterjelöltje, Balassa Péter.

Munkatársunktól

Mintegy húszan jöttek el a Jobbik lakossági fórumára a Claudius Hotel konferenciatermébe csütörtökön délután. Bana Tibor országgyűlési képviselő a „megélhetés, rend, elszámoltatás" hármasságával indított, hangsúlyozva, hogy Szombathelyen a Jobbik sikere vethet véget „annak a mutyiszövetségnek, amely a Fidesz és a MSZP között kialakult". Mint mondta: a Jobbik az EP- és az országgyűlési választások sikere után bizakodva néz az önkormányzati voksolás elé; remélik, hogy a párt ezúttal frakciót is tud alakítani a szombathelyi közgyűlésben.

„Képviselőként eddig egyedül harcoltam a városházán a rendért és az igazságért", fogalmazott Balassa Péter, aki most az „igényes Szombathely"-szlogennel kampányol. A Jobbik szombathelyi programja a „hitelesség visszaszerzésére" épít. A párt egyebek között csökkentené a lakások közüzemi díjait, bevezetné az időskori betegellátást, bérlakás-programot indítana, a közterület-felügyelet helyett városőrséget állítana föl a rendőrségen belül. A Jobbik Szombathely összes körzetében indított képviselőjelölteket, akiket Balassa Péter „tisztességes, becsületes magyar emberekként" jellemzett.

A fórumon részt vett Sneider Tamás, a Jobbik és a Parlament alelnöke, aki a kampány finisében úgy látja: a „szélső liberális és baloldal a végóráit éli", ami „egyértelműen a Jobbik megerősödésével jár együtt". Az esélyeket firtató kérdésünkre elmondta: „Komoly ellenzéki pártként csak a Jobbik van talpon. Számos meglepetésre számítok vasárnap, természetesen főleg a 3-4000 lelkes településeken." Ezzel együtt hangsúlyozta, hogy „Szombathely dunántúli városként kiemelkedő jelentőséggel bír a Jobbik számára", amely hagyományosan inkább a keleti régióban népszerű: „Balassa Péter országos vonatkozásban is az egyik legjobb jelöltünk. Ha polgármesterként nem sikerülne nyernie, a közgyűlésben akkor is erősödésre számítunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!