Foci

2014.10.09. 16:25

Szombaton hazatér a Lenti TE

A 9. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a labdarúgó megyei I. és II. osztályban a hét végén.

Bozó Péter

Megyei I

 

Szombaton egyetlen mérkőzésre kerül sor, a listavezető Lenti TE Sport 36 másfél hónap után ismét a saját pályáján játszik. Ezúttal a négy elvesztett mérkőzés után az elmúlt fordulóban kiütéses győzelmet szerző Nagykanizsa lesz a vendég. Nagyon szoros az élmezőny, így mindenképp szeretnék a hazaiak otthon tartani a három pontot, mert egy esetleges vereséggel akár az 5. helyig is visszacsúszhatnak.

Vasárnap rendezik a többi találkozót, többek közt a forduló rangadóját is, ahol az újoncként a negyedik helyen álló Csács-NSE a második Tarr Sprint Andráshidához látogat. Küzdelmes mérkőzésre és nagy taktikai csatára számíthatnak a helyszínre kilátogató nézők, hiszen mind a két együttes nagyon jó formában van. A hidaiak mindössze három gólt kaptak eddig a szezonban, míg a vendégek egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget és többek között két vállra fektették már idén a címvédőt is.

A sereghajtó Műszer Automatika Tótszentmárton vendége a harmadik helyen álló Hévíz lesz, az ötödik Femat Csesztreg a nyáron meggyengült, jelenleg tizedik Zalaszentgróthoz látogat, a 15. Letenye a hatodik Olajmunkás SE Gellénházát fogadja, a kilencedik Lets Do It Technoroll Teskánd a 13. Szepetneket látja vendégül, a hetedik Szerszámsziget-Zalalövő a 12. Semjénházához utazik, míg a nyolcadik Tóth-Hús Pókaszepetk a 14. Horváth-Méh Kiskanizsa otthonában lép pályára vasárnap.

Megyei II

 

Az Északi-csoport egyik rangadóját szombaton rendezik, az Andráshida II a Zalaszentgyörgy együttesét fogadja. A két csapat között ugyan nyolc pont a különbség, de a hazaiak eddig háromból három győzelemmel állnak otthon, míg a vendégeknél a legutóbbi két mérkőzésen már kevésbé ment a gólszerzés. Ettől függetlenül persze a zalaszentgyörgyiek a mérkőzés esélyesei. Szombaton még egy összecsapást rendeznek, a 14. Police-Ola vendége a tizedik Böde lesz.

A többi találkozóra vasárnap kerül sor. A második Páterdomb eddig még nem talált legyőzőre az idei szezonban és bár a hét végén a sereghajtó Zalaapátihoz látogat, egyáltalán nem mehetnek biztosra, hiszen a hazaiak két hete megszorongatták a listavezetőt és csak a 83. percben dőlt el az a találkozó, Novák Pál talált be szentgyörgyieknél. Tabellaszomszédok találkoznak a Várvölgy Gyenesdiás Kinizsi meccsen, ami szintén rangadónak ígérkezik. A hazaiak az ötödik, a vendégek pedig a hatodik helyen állnak, ami leginkább a tavalyi ezüstérmes gyenesdiásiak számára csalódás, ezen próbálnak meg javítani a találkozón.

A hét utolsó napjának mérkőzésein a negyedik Alsópáhok a 15. Vasboldogasszonyhoz, a harmadik Türje a 13. Botfához látogat, míg a hetedik Zalaszentiván a kilencedik Z+D Cserszegtomajt, a 11. Nagykapornak pedig a 12. Keszthely Milefa együttesét fogadja.

Délen csak vasárnap játszanak a csapatok. A Páka együttesével nagyot fordult a világ, tavaly a 8. fordulót követően mindössze három pontot gyűjtöttek, míg idén már 18-nál járnak úgy, hogy egy meccsük el is maradt. A javulás már a tavasz folyamán is érzékelhető volt, de a nyáron aztán végképp összeállt a csapat Román Péter irányítása alatt. Legutóbb a Zalakomár 22 mérkőzéses veretlenségi sorozatát szakították meg, Fenusz Tamás góljával még vezetett a tavalyi ezüstérmes, de Pozsgai Norbert egyenlített, majd Kosár Lajos két találatával eldöntötte a három pont sorsát. A hét végi, Söjtör elleni idegenbeli találkozón is szeretnék a pákaiak folytatni a jó sorozatukat.

A megyei I. osztálytól visszalépő, jelenleg 14. Galambokhoz látogat a listavezető Kerámia Tófej. A vendégek eddig mindössze egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget, a tavalyi ezüstérmes győzte le őket 2 0-ra, míg a hazaiak csupán egyszer győztek, még a sereghajtó Söjtör ellen 8 0-ra, az éllovas tehát esélyesként várhatja a találkozót.

Ugyancsak vasárnap a harmadik Flexibil Top-Zalakomár a 9. Alucsat-Zalaszentbalázst, a 8. Rédics a 11. Gelse Termált, a negyedik Z-Service Zalaszentmihály a tizedik Molnárit, a hetedik Sportklub Gutorfölde a 13. Sava-Borsfa-Borsfát, a 12. Felsőrajk a hatodik Lenti TSZ-t, míg a 15. Znet-Mikronet Becsehely az ötödik Reák-Gép Bakot fogadja.

Pénzes Ádám emeli ki a labdát a cserszegtomaji Belina Dávid (16) elől a Cserszegtomaj Police-Ola (6 0) bajnoki mérkőzésen (Fotó: Pezzetta Umberto)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!