Jégkorong

2014.10.09. 18:55

Nagy menetelésbe kezdenek az Acélbikák

Dunaújváros - A következő tíz napban elég kemény etap vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira: három MOL Liga meccs után majd három Kontinentális Kupa összecsapás.

Gallai Péter

Sorrendben az első, a pénteken18 órakor Újpesten kezdődő összecsapás lesz, amit szombaton hazai pályán a Csíkszereda elleni találkozó követ (kezdés 17 óra), kedden pedig Dunaújvárosban a Miskolc ellen zárulnak a MOL Liga meccsek. Egy hét múlva pedig már Brassóban, a Kontinentális Kupa selejtezőjében kezdi meg szereplését a Dab. Docler.

Ami a pénteki meccset illeti, a két csapat közül a dunaújvárosiaknak vannak jó emlékeik a közelmúltból, hiszen október 3-án simán, 5-2-re nyert Donald MacLean edző gárdája az Újpest ellen, aki így vélekedett:

- Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az UTE egy sorra épít. Amennyiben a légiósaiknak jól megy a játék, győznek, ha őket sikerül kivenni, akkor egy kicsit döcög a szekér. Huszonnégyből tizenkilenc gólt négy játékos szerzett nyolc mérkőzésen, ez eléggé árulkodó adat. Ettől függetlenül keményen dolgoznak a lila-fehérek, jó edzőjük van, aki láthatóan megköveteli tőlük az áldozatos munkát, nem lesz egyszerű dolgunk a saját csarnokukban. Mióta mi találkoztunk, két mérkőzést játszottak, ezeket lelkiismeretesen kielemeztük. Néhány sérültünk van, de alapvetően a legjobb összeállításunkban lépünk majd pályára péntek este, és természetesen a három pontért utazunk.

Fotó: Ady Géza

A már említett újpesti edző a volt dunaújvárosi játékos és tréner, Szilassy Zoltán: A keddi vereség után mentünk tovább azon az úton, amit elterveztünk. Kemény edzésekkel készülünk a Dunaújváros ellen is. Fizikálisan rendben van a csapat, taktikailag pedig van mit javítanunk. Saját hibáinkból többek között a DAB elleni meccsből kell tanulnunk, elsősorban a defenzív játékunkat kell helyre rakni. Fontos, hogy a támadók és a védők megtalálják a jó távolságot egymás között, ez például az előző meccsünkön hiányzott. Bár sok fiatal van a csapatban, rutinos is akad, nem is egy, úgyhogy meg kell próbálnunk minél érettebben játszani, nem engedhetünk meg sok fegyelmezetlenséget. A hibák számát a lehető legkevesebbre kell csökkenteni, mert a Dunaújváros jó csapat, és ezeket kihasználja.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!