Hírek

2014.10.12. 20:15

Ahol nem volt polgármesterválasztás

Daraboshegy, Tanakajd - Nem volt vasárnap polgármesterválasztás két Vas megyei településen, Daraboshegyen és Tanakajdon.

Simon Erzsébet

Bár Daraboshegyen a helyi választási bizottság nyilvántartásba vette Pass Imre jelenlegi polgármestert, de a jelölt szeptember 23-án visszalépett. Az, hogy döntésének mi volt a pontos oka, nem lehet tudni, munkatársainknak mindössze annyit mondott, hogy bár szeretett volna még egy ciklust végigvinni, de a jelenlegi testülettel nem akart tovább együtt dolgozni. Itt tehát a szavazók eggyel kevesebb cédulát kaptak, mivel csak képviselőkre lehetett voksolni.

Daraboshegyen a késő délutáni órákban a 87 szavazásra jogosult polgárból 15-en voksoltak. Másfél órás várakozás után csak az egyedül árválkodó szavazóurnáról tudtunk képet készíteni. Fotó: Szendi Péter

Tanakajd az egyetlen olyan település volt az országban, ahol a polgármester- és a képviselő-testületi választás is elmaradt, ezért a helyiek itt csak egy szavazólapot kaptak: a megyei közgyűlésit.

A választási iroda adatai szerint azoknak a településeknek többségén, ahol elmarad a polgármesterválasztás, az átlagosnál kevesebben mentek el eddig szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!