Répcelak

2014.10.12. 07:13

Kamerák is figyelnek Répcelakon - Könnyen azonosíthatók lesznek a rongálók

Répcelak - Csaknem ötmillió forintból térfigyelő kamerarendszer épül Répcelak tucatnyi pontján. A területeket a rendőrséggel egyeztette az önkormányzat.

Simon Erzsébet

Rongálók, randalírozók, figyelem! Ezentúl nem maradnak rejtve a garázdák, hiszen a város 12 pontján elhelyezett térfigyelő kamerák megmutatják, ki követ el galádságokat. A Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatalban elhelyezett számítógépes rendszeren az esetleges rongálások elkövetői azonosíthatók. A helyhatóság a rendőrséggel egyeztetett területekre szereltette föl a kamerákat csaknem ötmillió forintos költséggel. Bár még nem felvételek alapján kerültek rendőrkézre azok a fiatalok, akik szilveszter éjszakáján az Ady utcai díszoszlopokat megrongálták, a rendőrség rövid idő alatt azonosította a tetteseket. Bíróság elé kerültek a rongálók, szeptemberben tárgyalták az ügyüket. Súlyos ítéletre számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!