Répcelak

2014.10.12. 12:40

Bőven van önerő - Takarékosan gazdálkodott Répcelak

Répcelak - A járdafelújításokról is szóltak az elmúlt hónapok Répcelakon. Több mint 22 millió forintot költött az önkormányzat a gyalogos közlekedés megkönnyítésére.

Simon Erzsébet

Jónéhány utca járdája kapott új burkolatot az elmúlt hetekben, hónapokban. Több mint 22 millió forintot fordított az önkormányzat arra, hogy javítson a városképen, és megkönnyítse a gyalogos közlekedők helyzetét. Megújult a Bem utca páros oldala, az Avar utca egy kisebb szakasza, a Jókai utca a Rákóczi utca felé eső részen, valamint az Úttörő utca, ahol térköves burkolatot alakítottak ki. Kerékpárutak is készültek a városban, és ahogy a gyalogosok, a biciklisek is további fejlesztésekre számíthatnak. Lesz új járda például a temetőnél, a Széchenyi utca jobb oldalát is korszerűsítik, a Petőfi utca páratlan oldalára tervezett kerékpárút kialakításának költségeire pedig százszázalékos támogatást, mintegy ötven millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat. Ez a beruházás várhatóan a jövő nyárra készül el.

Az Úttörő utca járdája is új térburkolatot kapott. Németh Réka könnyedén gurul rajta a görkorijával, és Szalai Mónika kismamának sem okoz gondot a babakocsival való közlekedés. Fotó: Simon Erzsébet

Amikor mindezen fejlesztésekről beszélgettünk dr. Németh Kálmánnal, még ő állt a település élén. De nem indult újra a polgármesteri posztért, így ma már más a helyzet. Ami tény: a leköszönő testület egy lakosra vetítve több mint százezer forint tartalékot ad át az új vezetésnek. Bankbetétekben és kincstárjegyekben több mint 280 millió forint van jelenleg úgy, hogy a tervezett beruházások kilencven százalékát kifizették. Takarékosan gazdálkodott az önkormányzat, hogy a következő ciklusban induló EU-s fejlesztésekre bőven legyen önerő.

Címkék#Répcelak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!