Sport

2014.10.13. 14:00

Könnyen verte az újoncot a HVSE

Szombathely - Ötpontos győzelemmel nyitotta az NB I-es sakk csapatbajnokságot a több játékosát is nélkülöző Haladás VSE csapata.

Horváth Erika

Haladás VSE_ Szigetszentmiklós 8,5-3,5. Szombathely, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

A 21. NB I-es szezonját kezdő HVSE új helyszínen, a Tó Vendéglőben fogadta az újonc szigetszentmiklósiakat. A hazaiak több játékosuk külföldi versenykötelezettsége miatt nem a legerősebb összeállításban ültek asztalhoz.

Az éltáblán Markos Jan erős huszárjáért ellenfele bástyát áldozott, a minőségelőny érvényesítése pedig nem okozott gondot (1-0). Petrik Tomás a végtelenségig nyúzta riválisát, de nem sikerült hibára kényszerítenie (1/2-1/2). Kovács Gábor sorozatos cserék után döntetlenben egyezett meg ellenfelével az egyenlő végjátékban (1/2-1/2). Petényi Tamás gyalogelőnnyel jutott el a végjátékig, akkor azonban hirtelen két gyalogot is vesztett. Így neki kellett küzdenie a döntetlenért (1/2-1/2). Nagy Gábor sötéttel, 22 lépésben villámgyőzelmet aratott. A parti mindössze másfél óráig tartott (1-0). Kiss Attila pozícióelőnnyel került ki a megnyitásból, és ezt az egységes játszmában győzelemig fokozta (1-0). Rachela Milan enyhe végjátékelőnyét nem tudta érvényesíteni, mivel ellenfele pontosan védekezett (1/2-1/2). Ruck Tamás világossal kockázatos felépítést választott, nem sok esélye volt a jó napot kifogó ellenfele ellen (0-1). Lakos Nikoletta megnyitásválasztásával esélyt adott kolléganőjének az egyszerűsítésre, aki élt is a lehetőséggel (1/2-1/2). Pergel László szakosztályvezető a táblánál is segítette a csapatot; nem hagyott kétséget afelől, ki a jobb sakkozó (1-0). Magyar András ellenfele eltévedt a középjáték bonyodalmaiban (1-0). Ugróczky Péter U14-es magyar bajnok személyében újoncot avatott a HVSE NB I-es gárdája. Az ifjú sakkozó magabiztos játékkal könnyed győzelmet aratott (1-0). Győzött: Markos, Nagy G., Kiss A., Pergel, Magyar, Ugróczky. Remizett: Petrik, Kovács G., Petényi, Rachela, Lakos.

A Haladás legközelebb november 16-án játszik szintén hazai környezetben a másik újonc, a HÜSI SC ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!