Kézilabda

2014.10.13. 12:30

NB I/B: A Veszprém tudott csak nyerni

Megyei körkép - A férfi kézilabda NB I/B-ben a három megyei érdekelt közül mindössze a Veszprém tudta begyűjteni a győzelemért járó pontokat.

B. Virág Rita

Várpalotai BSK -Pécs

27:34 (8:19)

Várpalota, 400 néző. V.: Ágnecz, Sipos. Várpalotai Bányász SK: Szász - Tolnai 8, Vörös 1, Szabó P. 2, Mazák 1, Bárdos 9, Galambos 4. Csere: Lakatos (kapus), Tarlósi 1, Gáspár, Németh, Devecseri, Tokai, Lakó. Edző: Galambos Attila.

Kiállítások: 20, ill. 26 perc.

Hétméteresek: 8/5, ill. 5/4.

Hazai pályán meghökkentően idegesen kezdett a Várpalota, a négy dél-szláv légióssal és a korábbi válogatott kapussal, Szentével kiálló Pécs 5:0-ra elhúzott. A VBSK nehezen találta a ritmust, sem támadásban , sem védekezésben nem tudta felvenni a vendégek tempóját, így gyorsan komoly hátrányba került. A szünet után sem változott a játék képe és a Pécs biztosan szerezte meg a győzelmet.

MKB-MVM U23-Vecsés

27:26 (13:12)

Veszprém, 200 néző. V.: Altmár, Horváth K. MKB-MVM U23:Csiki - VARJÚ 7, Pócz-Nagy, Kisék B. 1, Schmid 1, Fekete 4, FÜZI 4. Csere: KISÉK M., Rózsavölgyi (kapusok), Dávid, TOMICS 6, Karajz, Szücs, TÓTH 4. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

Gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második játékrészben a Vecsés rendre egy-két góllal a hazaiak előtt járt, ám a nagy szívvel kézilabdázó veszprémiek a végjátékban megfordították a mérkőzést. Küzdelmes, harcos találkozón megérdemelt bakonyi siker született.

A fehér mezes Veszprém küzdelmes meccsen nyert, míg a Füred (kékben) nagyon kikapott
Archív fotó: Penovác Károly

Vác-BKSE U23

39:26 (19:14)

Vác, 200 néző. V.: Janáky, Temesi. Balatonfüredi KSE U23: Komendánt - Lestál 3, Vasvári 1, Nemes 5, Keresztes, Pordán 1, Déber. Csere: Kiss (kapu), Deák, FALUVÉGI 9, GYŐRI 7, Csépányi, Pető, Németh, Gerdán, Vágner. Edző: György László.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

Jól kezdett a Balatonfüred, a 8. percben már két góllal is vezetett. Aztán nem várt rövidzárlat következett a vendégek játékában és gyorsan öt gólos hátrányba kerültek. A szünet után ismét lendületbe jött a balatoni csapat (23:20, 38. perc), ám megint akadozni kezdett a támadójáték és a Vác egy 7:0-ás sorozattal eldöntötte a két pont sorsát.

Továbbjutott a KK Ajka és a Pécs

A férfi kézilabda Magyar Kupa legutóbbi fordulójában három Veszprém megyei alakulat volt érdekelt. A Várpalota azt a Pécset fogadta, amellyel a bajnokságban is találkozott. Eredmény: Várpalotai Bányász SK Pécs 28:42 (11:20). Legjobb dobók: Vörös 6, Tarlósi 5, ill. Vuijovic 14, Vujacic 7, Szabó 5.

A másik meccsen két NB II-es alakulat találkozott. A Bakonyerdő Pápa a Le Belier KK Ajka együttesét fogadta. Érdekes, hogy a Pápa egykori edzője Poór Tamás, most az Ajkát irányította. A vendégek végül roppant magabiztosan jutottak tovább. Legjobb góllövők: Kapcsándi K. 5, ill. Majdanics 7, Bajnóczi 7, Zeitler 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!