Sport

2014.10.13. 13:50

A bajnokság két legjobb formában lévő együttese találkozik Dunaújvárosban

Dunaújváros - A MOL Liga első helyezettje, a Dab.Docler fogadja kedden 18 órától otthonában a másodikat, a Miskolci Jegesmedvék alakulatát. A rangadó előtt elsőként az Acélbikák kanadai edzőjét, Donald MacLeant kérdeztük, de megszólal a Miskolc trénere is.

Boda Bence

- Két győzelemmel zárták a múlt hetet az Acélbikák. Jó hangolódás volt ez a keddi, Miskolc elleni meccsre?

- Sokat mondtam az elmúlt hetekben, de azért, mert tényleg így gondolom: meccsről meccsre jobban játszanak a srácok, egyre inkább azt látom a jégen, amit augusztustól kérek tőlük. A Csíkszereda elleni találkozón ugyan nem sikerült annyira felpörögni, de fontos volt a három pont. A Miskolc a liga egyik legjobb csapata, remek légiósokkal, s a magyar mag is adott egy jó szerepléshez. Kemény hokit játszanak és ahogy az eddig eltelt időből leszűrhető, eredményesek is. Ellenük nincs lehetőségünk hibákra, mert mindent könyörtelenül kihasználnak. Ettől függetlenül nem aggódom, sőt, egy kicsit örülök is, hogy egy szorosnak ígérkező meccsel hangolódhatunk a Kontinentális Kupára.

- Ha már itt tartunk, mire számít a hétvégi, brassói kupafordulón?

- Sok munkára, vérre és verítékre, meg persze egy továbbjutásra. A kapcsolatainknak hála sikerült mindegyik csapatról videó felvételeket szereznünk, így az elkövetkező napokban ki tudjuk elemezni minden ellenfelünk játékát és ellenszerét. Mondanom sem kell, erre a megmérettetésre nem kell külön motiválni a srácokat, mindenkinek egyértelmű célja a francia körbe való továbbjutás, és bár tudjuk, hogy ehhez három hihetetlenül nehéz meccset kell megnyernünk, de nem félünk a kihívástól! A keddi meccs után már csak a kupa körül forognak majd a mindennapjaink, csütörtök reggel érkezünk Brassóba, ahol egy délutáni átmozgatás után péntek koradélután már kezdünk is a lengyelek ellen! Reméljük, ezen az alkalmon az egész országból biztatnak majd minket, hiszen Magyarországot is képviseljük majd a Kontinentális Kupán!

A Miskolc edzője, Majoros Gergely így várja a mai rangadót: - Egyértelműen azt szeretném viszontlátni, amit szombaton este a Brassó ellen, csak egy kicsit javított változatban. Ez a mérkőzés volt az, ahol a csapat megvalósította azokat a dolgokat, amelyeket hónapok óta gyakorolunk, és mutatta azt a mentalitást, amelyet elvárok tőlük. Persze nem volt hibátlan produkció, hiszen például az emberelőnyös játékunkon, illetve a helyzetkihasználáson van mit csiszolni, ám az irány, amely felé haladunk, kifejezetten bíztató. Még nagyon a szezon elején vagyunk, ki lehet javítani a hiányosságokat, ám az alap, amelyre tudunk építkezni, már adott. Természetesen minden csapatból felkészülünk, így a Dab több mérkőzését is megnéztem. Azt kell mondanom, a hét ligaellenfél közül ők a legszervezettebbek, náluk látszik, hogy a különböző helyzetekben mit akarnak játszani. Úgy gondolom, ezen a téren teljesen felvesszük a versenyt, így inkább az apróságok fognak majd dönteni. Ki mennyire akarja a győzelmet, ki tud higgadtabb maradni egy-egy éles helyzetben, ezeken múlik majd a három pont sorsa.

1. Dab.Docler 9 7 1 1 0 37-21 24

2. Miskolc 9 5 2 2 0 38-17 21

3. Érsekújvár 9 4 3 1 1 37-24 19

4. Debrecen 9 4 0 1 4 38-28 13

5. Brassó 9 2 1 4 2 25-33 12

6. UTE 9 3 0 1 5 26-44 10

7. FTC 9 1 1 0 7 24-38 5

8. Csíkszereda 9 0 2 0 7 18-38 4




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!