Haladás

2014.10.13. 11:50

Királynak 100-szoros válogatottnak kellene lennie

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője csapata felkészülése mellett a Románia-Magyarország (1-1) Európa-bajnoki selejtezőről is elmondta véleményét.

Pum András

A Lombard Pápa elleni 2-0-s siker után múlt kedden Ligakupa-mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás, amely a válogatott meccsek alatti szünetben is csendben, rendben készül a pénteken 19 órakor kezdődő dunaújvárosi bajnoki mérkőzésre.

- A múlt héten a kondíció növelésére fektettük a hangsúlyt, nagy terhelést kaptak a játékosok, emellett a korábban sérült futballistáinkat építgettük tovább - tudtuk meg Artner Tamástól. - Ezen a héten visszatértünk a bajnoki ritmusban, hiszen péntek este Dunaújvárosban játszunk bajnokit. Ami a korábban hosszú ideig maródi Radó Andrást illeti, nagyon jól lehozta a Pápa elleni meccsünket, de nagyon oda kell figyelnünk rá, hiszen mostantól sorban jönnek a bajnoki mérkőzések. Angyal Zsolt és Zsirai Martin múlt szerdától az U21-es válogatottban volt, Medgyes Zoltán és Németh Márió az U20-as válogatottal szerepelt Norvégiában, míg Jancsó András, Rácz Barnabás és Tóth Martin az U19-es válogatottal készül. Egyébként Márió bár elrepült Norvégiába, sérült, nem is tudott játszani. Szerdán Sopronban vívunk Ligakupa-mérkőzést, de mivel mint említettem, pénteken már Dunaújvárosban bajnoki vár ránk, így Kuttor Attila vezetésével - egy-két labdarúgónkkal kiegészülve - az U21-es együttesünk lép pályára.

Artner Tamás az elmúlt héten (is)  megdolgoztatta a játékosokat. Fotó: Unger Tamás

Kíváncsiak voltunk, Artner Tamás hogy értékeli a Románia-Magyarország Eb-selejtezőt, és a két vasi, Király Gábor és Stieber Zoltán játékát.

- Nekem a második félidő nagyon tetszett, az elsőben a románok nagy nyomás alatt tartották a csapatot, bár kimondott ziccert nem tudtak kidolgozni - mondta Artner Tamás. - Szünet után elkezdett kreatívan futballozni a magyar válogatott. Ez nem tudom mennyiben tudható be annak, hogy a románok esetleg elhitték, már megnyerték a meccset. Mindenesetre ebben a 45 percben felszabadultan futballoztak a mieink, Dzsudzsák Balázs szép gólt rúgott, és ugye a végén akár meg is nyerhettük volna a meccset. Mindenesetre a magyar a labdarúgásnak minden kis siker nagyon fontos, jó volt látni, hogy a szurkolók mennyire örültek. Nyilván pár nap alatt Dárdai Pál sem tudott csodát tenni, annyi lehetősége volt, hogy mentálisan felkészítse játékosait - ez maximálisan sikerült. Az is segített, hogy - ismerve a futballisták lélektanát - egy új edzőnél mindenki tiszta lappal indul. Ami Király Gabit illeti, olyan tartást ad a csapatnak, hogy vakon megbíznak benne társai, nagyon sajnálom, hogy még nem 100-szoros válogatott, véleményem szerint a múltban sok olyan mérkőzés volt, amelyen neki kellett volna védeni. Stieber Zoli számára kicsit szokatan szerepkörben, a tengelyben játszott, nem pedig a szélen. Tehetséges, ügyes játékos, aki ezt bizonyítja is a későbbiekben. Cseréje annak szólt, hogy a szövetségi kapitány támadóbbá akarta tenni a csapatot.

- Pintér Attilánál az NB I-ben, Dárdai Pálnál viszont a külföldön légióskodó átékosok vannak túlsúlyban. Melyik lehet a helyes út?

- Jelen pillanatban - az NB I. színvonala miatt - nehezebben ütik meg az elvárt szintet az idehaza futballozók. A külföldön szereplők sok csatát megéltek, és tartást adnak az együttesnek, emellett napról-napra más mentalitásban futballoznak. Ők alkotják most a gárda gerincét. Mindenesetre annak kell játszania, aki a legjobb, és aki a legjobb formában játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!