Körmend

2014.10.13. 18:55

Nyelvek hete a Kölcseyben

Körmend - Immár 16. alkalommal rendezte meg a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény a Nyelvek Hetét.

Markó Petra

Az idei programot a Hazánk, Magyarország című 5 napos témahétre fűzték fel. Az iskola korábban pályázatot nyert, amelynek keretében minden tanévben témahetet tartanak az intézményben. Ez most a hatodik, egyben utolsó alkalom.

A felső tagozatos diákok ilyenkor a délelőtti órákban a megszokott tanítási órán vesznek részt az éppen aktuális témának megfelelően. Ahhoz, hogy színvonalas legyen a program, minden tantárgy számos lehetőséget kínál. A szaktanárok négy délelőttön keresztül készítik fel a diákokat, majd az ötödik napra akadályversenyt terveznek, amikor a gyerekeknek rövid, csoportos feladatokat kell megoldaniuk a héten tanultakból.

A Nyelvek Hete témája szintén Hazánk, Magyarország, ami hétfőn játékos idegen nyelvi csapatversenyekkel kezdődött. A megmérettetésre 31 csapat jelentkezett 3-5 fővel.

A német nyelvi vetélkedő közben Horváth Liliána, Reha Júlia és Markovics Dóra, 8. a osztályos tanulók (Fotó: Markó Petra)

László Zoltánné, a Témahét felelőse elmondta, hogy szerda délutánra idegen nyelvi-szövegértési feladatok megoldására hívták a környék iskoláit, valamint az ausztirai Ilz is elfogadta a meghívásukat, így hét iskolából várnak vendégeket. A héten készült alkotásokból pénteken délután kiállítás nyílik az iskola folyosóin, valamint akkor hirdetik ki az ebből az alkalomból kiírt fotó, vers és prózaíró pályázat nyerteseit, a nyelvi verseny legjobbjait.

A gyerekek láthatóan élvezik a játékos formát, ami kissé eltér a megszokottól. Ez nemcsak azért van, mert kevesebb a házi feladat, hanem, mert az általuk kedvelt számítógépes szörföléssel készülhetnek a versenyekre. Közben észre sem veszik, de tanulnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!