Sport

2014.10.13. 19:35

Ligakupa Pálhalmán

Dunaújváros - A magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatti szünetben Ligakupa mérkőzések szerepelnek a Dunaújváros PASE együttesének programjában.

Gallai Péter

A sorozat C jelű csoportjában szereplő dunaújvárosiak az elmúlt héten 4-0-ra nyertek a másodosztályú Mezőkövesd Zsóry FC otthonában. Ennek a találkozónak lesz ma délután a visszavágója, amely 14 órakor kezdődik a pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen. Az újvárosiak szerették volna műfüvön lejátszani a találkozót, de a vendégek nem vállalták ezen a borításon a játékot. A mezőkövesdiek edzője, Tóth László a múlt heti kupamérkőzés után azért bosszankodott, mert szerinti a védelem baki parádéja kellett a dunaújvárosi gólokhoz. A szombati bajnoki találkozó azonban kárpótolta a trénert, hiszen csapata győzött a Ceglédi VSE otthonában, ezzel megerősítette pozícióját a bajnoki tabella élmezőnyében.

A dunaújvárosiak a mezőkövesdi vendégjátékot követően csak edzésekkel készültek a visszavágóra. Az egyik gyakorláson részt vettek a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon lakói is. Az újvárosi együttesnél már hagyomány, hogy időről, időre az esélyegyenlőség jegyében vendégül látják a sérült gyermekeket és felnőtteket, akiknek nagy élményt jelentett a közös bemelegítés, illetve játék. Az edzés végén természetesen az otthon lakói és a labdarúgócsapat tagjai összeálltak egy közös fotóra, hogy mindenki számára örök emlék maradjon az együtt eltöltött rövid időszak.

Dino Gavric (balra) meglepődött, hogy az otthon lakói milyen ügyesen bánnak a labdával (Fotó: dpase)

A Dunaújváros PASE labdarúgói és vezetői a mai Ligakupa mérkőzés mellett már természetesen a pénteki Szombathelyi Haladás elleni első hazai bajnokira villanyfényes összecsapásra koncentrálnak, hiszen végre hazai közönség előtt léphetnek pályára. A DPASE vezetősége arra kéri a szurkolókat, hogy belépőiket lehetőleg elővételben vásárolják meg. Ezt megtehetik online egy előzetes regisztrációt követően a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos jegyértékesítő weboldalán: meccsjegy.mlsz.hu, de akinek ez gondot okoz, azok bemehetnek a Vasmű úton található Turinform Irodába, ahol készséggel segítenek az elővételi jegyvásárlás lebonyolításában. Itt a jegyet készpénzben kell kifizetni. Amennyiben sikeresen végrehajtották a jegyvásárlást, akkor azt otthon, vagy a Turinform Irodában nyomtassák ki, és a találkozóra hozzák magukkal. A találkozóra a felnőtt belépőjegy 1200, míg a nyugdíjas-, és a diákjegy 800 forintba kerül. Azok a hazai szurkolók, akik a helyszínen szeretnének jegyet váltani, a Dunaújváros Sportcsarnok parkolója mellett található kapun keresztül jutnak el a pénztárakhoz. Ők azonban hosszú sorban állásra számíthatnak, hiszen a belépőjegyek névre szólóak, melyek kinyomtatása időt vesz igénybe.

Lélekben már mindenki a péntek 19 órakor kezdődő mérkőzésre készül




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!