Sport

2014.10.13. 18:25

DAC: váratlan vereség itthon

Dunaújváros - A másodosztályú kézilabda-bajnokságban a női kézilabdacsapatok nem játszottak, csak a férfigárda, a DAC lépett pályára a hét végén..

Gallai Péter

Csermák Gábor együttese, a Dunaújvárosi AC itthon játszott az Abony gárdájával. Nem volt sikeres ez a forduló a dunaújvárosi csapat számára, mert a vendégek 27-26-ra győztek.

DAC: Kakas Domak, Horváth, ZUBAI, Szalafai, Reichert, GERGELY. Csere: Nagy, Pulai (kapusok), Kundakker, Busi, Márfi, Pintér, Csermák.

Meglepetésre a hazai dunaújvárosi csapat kezdeti játékára a teljes indiszponáltság volt jellemző. Se védekezében, se támadásban nem ütötte meg a DAC kézilabdája az elfogadható szintet. Ez az állapot közel harminc percig tartott. Az első félidő eredménye is sokat mond: 10-18.

Fordulást követően mivel hatott az öltözői elbeszélgetés, megváltozott a helyzet. A hazai együttes védekezést váltott. Átváltottak nyitott védekezésre, és ez eredményes volt. Ráadásul a csapat elkezdett futni, és ez is hozott eredményt. Döntetlenre, sőt egygólos hazai vezetésre változott a helyzet. Ám a hajrában megint jött egy rövidzárlat. Elég volt öt ziccer kihagyása és két elrontott lerohanás, így a döntetlen sem sikerült. Tanulság: egy félidőt nem lehet adni az ellenfélnek. A következő mérkőzést a DAC Tökölön egy idősebb, de rutinos játékosokból álló csapat otthonában játssza.

A Veszprém-Fejér megyei bajnokságban a Rácalmás férfigárdája Bicskén lépett pályára. Princes Attila csapata jól teljesített, mert 25-21-re győzött.

Rácalmás: PRINCES Benke, Olaj, Virág, Farkas, Szűcs, Veres. Csere: TAKÁCS, Szabó (kapusok), Hajdók, Nagy, Rosta, Faragó. Edző: Princes Attila.

A rácalmási csapat jó csapatmunkával biztosan nyert. Remek kapusteljesítmények, eredményes védekezés, ezen kívül pontos lerohanások és átlövések jellemezték a vendégcsapat játékát.

A Rácalmás női gárdája is nyert hazai pályán. Soponyát győzte le 26-17-re. Rácalmás: KOVÁCS GRÁCZERNÉ, Kovács A., Csepecz, Farkas, Koncz, SZALÁNCZINÉ. Csere: NYÜSTI (kapus), Adrián, Polgár, Nagy, Kálmán. Edző: Pók Ferenc.

Folyamatosan nőtt a rácalmásiak előnye, nagyobb tempóban játszottak ellenfelüknél. A Rácalmás dicséretet érdemel azért is, mert a helyzeteket könyörtelenül gólra váltották. Már az 50. percben kialakult a kilencgólos vezetés. A hazaiak ellen csak a mérkőzés első szakaszában tudott lépést tartani a Soponya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!