Sport

2014.10.13. 18:25

Bajnoki csak jövő szerdán

Dunaújváros - Lezajlott a Provident Kupa, a női kézilabda-válogatott tornája, ám a a dunaújvárosi szurkolóknak mégis várni kell még a bajnoki mérkőzésekre.

Gallai Péter

Ezen a héten Magyar Kupa-mérkőzések lesznek, ráadásul az Érd-D. Kohász mérkőzést a televízió szerdára tudta csak beiktatni a műsorába. Tehát a következő bajnoki mérkőzés október 22-én lesz Érden. S ha már említettük a válogatott szigetszentmiklósi kupáját, szólni kell örömmel arról is, hogy Bulath Anita nagyszerűen játszott a címeres csapatban. Az első találkozón, az osztrákok ellen nyolcszor talált be a kapuba.

- Jó érzés, hogy a makacs sérülésem már meggyógyult, nem zavarja a játékomat. Egyébként a Provident Kupán nagyon sok fiatal játszott, így a szövetségi kapitány több sort is tudott szerepeltetni. Kipróbálhatott több variációt, különböző párok összjátékát. Annak ellenére, hogy még kevésbé voltunk összeszokva, védekezésben és támadásban is akadtak ötletes dolgok, megoldások. Az is igaz, hogy a védekezésben van még javítanivalónk. Ez Németh András vesszőparipája, s az ezekből indított gyors lerohanások. Tehát még nagyon is a gyakorlás stádiumában vagyunk. Nemsokára izgalmasabb lesz a helyzet, hiszen a szövetségi kapitánynak huszonkettőről tizennyolcra kell lecsökkenteni a játékoskeretet - nyilatkozta a Kohász átlövője, aki tegnap szünnapot kapott Mátéfi Eszter vezetőedzőtől.

Bulath Anita remek válogatottbeli formája Érden is nagyon kell (Fotó: Ónodi Zoltán)

Triscsuk Krisztina, a válogatottban szerepelt másik dunaújvárosi kézilabdázó is kihagyhatta a hétfői edzéseket.

A Dunaújvárosi Kohász tehát egész héten az érdi tévés bajnoki találkozóra készülhet a megszokott rendben és időbeosztásban. Mátéfi Eszter elmondta, hogy az erőnlét megtartása mellett a védekezés és a támadás variációit gyakorolják, s természetesen kielemzik majd az érdi rivális együttes játékát is. Amiről örömmel tájékoztatott, nincs újabb sérülés a csapatban. Gera Szimonetta kezéről is lekerült a gipsz, de labdát csak két hét múlva foghat a markában. Aki viszont az Érd ellen visszatérhet: Mekler-Rádl Tímea.

- Hosszú volt ez a szünet a bokaszalag-szakadásom után, de végre rendben vagyok. A gyógyulásom közben ügyeltem az erőnlétemre, s most már a futással sincs problémám. Most csütörtökön négy órakor játszunk a serdülő fiúkkal, s ezen már pályára lépek. Kiderül, hogy élesben, játék közben a cselezésnél, a sok lábmunka a védekezésnél, a futásoknál mennyire lesz érzékeny a lábam - nyilatkozta Tímea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!