Kultúra

2014.10.13. 18:25

Egy fővárosi krimi - Budapest Noir fotókiállítás a könyvtárban

Az utóbbi évek/évtizedek legsikeresebb magyar történelmi krimisorozatát szállította Bűnös Budapest-ciklusával Kondor Vilmos író.

Szabó Szabolcs

A sorozat első kötete a Budapest Noir volt, amely nemcsak az olvasóközönséget, de a társművészetek képviselőit is rabulejtette. Így történt ez Németh Kriszta és Andok Tamás fotóművészekkel is, akik a regény helyszíneit keresték fel és örökítették meg, megidézve a krimi sajátosan sötét és sejtelmes hangulatát. A Budapest Noir című fotókiállítás hétfőn délután mutatkozott be a József Attila Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok nyitányaként.

Ma 16 órától 100 éve tört ki az I. világháború címmel rendhagyó történelemórára várja a diákokat a gyermekkönyvtárban Baksa László tanár.

Szerdán 13 órától indul az izgalmas csere-berét kínáló gyermekkönyvtári zsibvásár, majd 17 órától Finta Gábor irodalomtörténész előadását hallgathatjuk meg József Attiláról és 80 éve írt remekművéről, az Eszméletről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!