Telekom Veszprém

2014.10.14. 08:37

Nagy László minimum 4 hétre kidőlt!

Veszprém – Rájár a rúd az MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabdacsapatára. Ugyan óriási csatában legyőzte a francia Montpellier-t a Bajnokok Ligájában, azonban a siker komoly áldozatokat követelt. Mindkét jobbátlövő, Nagy László és Christian Zeitz is megsérült.

B. Virág Rita

Belső lovaglóizom-szakadást szenvedett Nagy László, az MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabda-együttes csapatkapitánya. A sérülés még vasárnap, a francia Montpellier elleni Bajnokok Ligája-rangadón történt, ahol a játékos a második félidő közepén kért cserét. Bicegve hagyta el a pályát, s bár a kispadon azonnal jegelték a combját, látszott, hogy komoly a baj, különben ezen a kiélezett meccsen visszatért volna a játékba. A keddi, kora reggeli MRI-vizsgálat azután meg is állapította, hogy másfél centiméter mélyen szakadt el a combizom. Kálomista Gábor, a klub elnöke szerint a legoptimálisabb helyzetben is legalább négyhetes pihenő vár a jobb-átlövőre. A rehabilitációt természetesen azonnal megkezdték, s a mielőbbi gyógyulás érdekében Budapesten és Veszprémben is a legjobb szakemberek foglalkoznak majd a világsztárral. A Montpellier ellen Nagy László posztján ráadásul a másik klasszis játékos, Christian Zeitz is megsérült. Szerencsére a német légióst nem érte komolyabb baj. A hátizma húzódott meg, de Celjében már bevethető lesz.

Fotó: Penovác Károly

A Montpellier elleni rangadón meglepetésre nem Nagy László, hanem Christian Zeitz került a kezdőcsapatba. Mint kiderült, Nagy még az előző BL mérkőzésen, a Rhein-Neckar Löwen ellen kapott a mellkasára egy hatalmas ütést, ami miatt az orvosi stáb úgy döntött, csak végső esetben vetik be a jobbátlövőt.

Aztán a rangadó 29. percében az egyik lövés után Christian Zeitz a derekához kapott és cserét kért. A balkezes átlövő rögtön a mérkőzés után kórházba ment, és ott megállapították, hogy a hátizma húzódott meg, ám szerencsére nem szakadt el, így amint a fájdalmai enyhülnek, újra csatlakozhat a társaihoz, sőt, ha minden jól megy, szombaton Celjében a BL soron következő találkozóján is bevethető lesz.

Ezzel szemben Nagy Lászlóra minimum négyhetes kihagyás vár.

– A kedden, kora reggel elvégzett MRI-vizsgálat belső lovaglóizom-szakadást mutatott ki, másfél centiméter mélyen – nyilatkozta a Naplónak Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém KC elnöke. – Ez sajnos azt jelenti, hogy a legoptimálisabb esetben is minimum négyhetes kényszerpihenő vár Nagy Lászlóra. A rehabilitációját természetesen azonnal megkezdtük, a legjobb szakemberek foglalkoznak majd vele Veszprémben és Budapesten.

Kálomista Gábor kifejtette, ez az eset is jól tükrözi, hogy Christian Zeitz érkezése miért is olyan fontos a klubnak:

– Úgy vélem, Christian már sok nagy csatát megélt, rendkívül tapasztalt, kiváló játékos, aki igazi vezéregyénisége lehet a következőkben a csapatnak.

Arra a kérdésre, hogy Nagy László kiesésével mire számít a következő BL-meccsen, szombaton Celjében, Kálomista azt mondta, a Bajnokok Ligájában egyáltalán nincsenek könnyű ellenfelek, bárki képes papírformát borítani. Ezt bizonyítja például a Brest is, amely majdnem meglepte a Kielt.

– Szeretnénk jó meccset játszani szombaton a Celjével. Azt gondolom, a találkozó favoritjai egyértelműen mi vagyunk. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, szeretnénk győzni, és erre minden esélyünk meg is van, még Nagy László nélkül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!