Sport

2014.10.14. 11:25

Futsal: Elrontotta a végét a Haladás VSE

Dunaújváros - Az NB I-es futsalbajnokság 7. fordulójában az újonc Dunaferr vendégeként egy már szinte megnyert mérkőzést adott döntetlenre a HVSE. A Haladás szerdán (20.00) kupameccsen fogadja az Aramist.

Tóth Gábor

Dunaferr DF RFC–Swietelsky-Haladás VSE 6-6 (3-3).

Dunaújváros, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Futó, Kovács (Puskás).

Dunaferr: RIGÓ – Szabó, Schrancz, Fekete, SZENTE. Csere: Elter, Huber, Aradi, Nagy A., Czár, Ivacs, Nagy R. Edző: Baranyai Pál.

HVSE: Tyukász – GYURCSÁNYI, Borsi, Vidák, Öreglaki. Csere: Matyi (kapus), Gulyás-Kovács, Hajmási, Horváth P., Kiss M., Németh P., Biró, Vlasics. Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Szente 2 (3., 23.), Nagy A. (7.), Ivacs (12.), Czár (38.), Schrancz (39.), ill. Gyurcsányi (1.), Aradi (11., öngól), Horváth P. (16.), Öreglaki (21.), Gyurcsányi (29.), Nagy A. (33., öngól).

Kiállítva: Fekete (32.), ill. Gulyás-Kovács (39.).

Gyurcsányi Zsolt (jobbról) ismét jól játszott, gólt is rúgott, mégsem lehetett igazán elégedett. Fotó: Unger Tamás

A remek formában lévő szombathelyi gárda a győzelem reményében lépett pályára az újoncnál. Gyorsan meg is szerezte a vezetést, de a folytatásban felváltva estek a gólok. A Dunaferr kőkeményen védekezett, kontrákra rendezkedett be, a HVSE letámadott, sokat futott, sok labdát szerzett, sok helyzetet alakított ki. De a lehetőségek zöme kimaradt – a Dunaferr viszont lényegesen pontosabb volt a kapu előtt.

Fordulás után is a Haladás diktálta a tempót. 5-4-es szombathelyi vezetésnél az egyik hazai játékost kiállították, a szombathelyiek az emberelőnyt kihasználva gólt rúgtak. Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés (33. perc: 4-6). A motivált Dunaújváros azonban nem adta fel, a hajrában már vészkapussal rohamozott, egy szerencsés góllal alig több mint egy perccel a vége előtt sikerült szépítenie (5-6). Majd 40 másodperccel a lefújás előtt Gulyás-Kovács Gézát meglehetősen erős ítélettel kiállította a játékvezető, sőt büntetőt ítélt az újvárosiaknak – Schrancz pedig élve a lehetőséggel, kiegyenlített. Egy már szinte megnyert meccset engedett döntetlenre a HVSE.

Marcos Angulo: – Jobbak voltunk ellenfelünknél, de nem játszottunk igazán jól. Sokat hibáztunk, ráadásul a hazaiaknak szerencséjük is volt, így kicsikarták a döntetlent. Bosszantó módon veszítettünk el két pontot.

A hétfői bajnoki után sokat nem pihenhet a HVSE, mert szerdán a futsal Magyar Kupa nyolcad döntőjében a szintén NB I-es Aramist látja vendégül 20 órástól az Arena Savariában (a belépés ingyenes). A játéknap rangadójára kerül sor: a negyedik fogadja a harmadikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!