Sport

2014.10.14. 13:25

Erős emberek szép vb-eredményekkel

Telfs - Remekül szerepelt a Gadó, Fülöp, Antal szombathelyi trió az Ausztriában rendezett WUAP fekvenyomó és erőemelő világbajnokságon.

Tóth Gábor

A Galaxy Fitness mindhárom sportolója éremmel tért haza az osztrák vb-ről - mindannyian védőruha nélküli, RAW kategóriában tették próbára a tudásukat. Antal Kálmán fekvenyomásban nevezett, az open 110 kilós súlycsoportban (három riválisa volt). A szombathelyi versenyző 215 kilóig jutott, ezzel aranyérmet nyert. Ugyancsak fekvenyomásban, de masters II. (45 49 évesek) korosztályban feszült neki a súlyoknak Fülöp Róbert: 170 kilót nyomott ki, ez a teljesítmény aranyérmet ért (Fülöp egyedüli induló volt korcsoportjában). Gadó András (Galaxy-Concordia Trans) erőemelésben versenyzett open 100 kilós kategóriában.

Vb-érmesek. Balról Fülöp Róbert, Gadó András és Antal Kálmán
Fotó: Galaxy fitness

A szombathelyi erős ember 230 kilóval guggolt, 170 kilót nyomott fekve, felhúzásban pedig egyéni csúcsot döntve 265 kilót teljesített. A 665 kilós összeteljesítményével a dobogó harmadik fokára állhatott az öt versenyzőt felvonultató mezőnyben. Érdekesség, hogy Gadó a tiroli versenyt csak a felkészülése egyik állomásának tekintette, ugyanis az amerikai (Miami, november 8 16.) profi, védőruhás erőemelő világbajnokságra tréningezik gőzerővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!