Olvasó

2014.10.14. 15:05

Sárvártól a Lourdes-i kegyhelyig

Lehet-e annál szebb, mint amikor a keresztény ember elzarándokol a Lourdes-i Szűzanyához?

Elindultunk azért, hogy erőt meríthessünk a forrás vízéből a gyógyulás reményében.

Erre a szép helyre naponta harmincezer ember látogat el. Ez a város nem olyan, mint a többi; mert ez a város az ima városa; ahol a szeretet, a béke, a nyugalom uralkodik.

Az ide zarándokló betegek többsége életerősen, egészségesebben, legalább is a jövőben reménykedve hagyják el a szép kegyhelyet. Itt úgy érzi mindenki, hogy kicsit könnyítettünk a terhünkön, a betegségünkön.

Ne sajnáljunk áldozatot hozni, hiszen ennek örökké ható üzenete van.

1858-ban jelent meg Bernadettnek a Massabielli barlang bejáratánál egy fehér ruhás női alak. Felszólította Bernadettet, hogy fakasszon forrást a barlang meghatározott pontján. Igyon belőle és mosakodjon meg benne. A lány puszta kézzel fogott hozzá a forrás kikaparásához, amely felfakadt és azóta mennyi, de mennyi beteg ember gyógyult meg.

Mi is részt vettünk a betegek körmenetén, százak imádkoztak és kérték a gyógyulásukat. Mennyi türelmet, mennyi szeretetet, mennyi odaadást és megújulást lehet látni. Mert itt az ember mindig többet kap, mint ad. S a mi kis csoportunk lelkiekben gazdagon, bizakodva érkezett vissza Sárvárra.

Kovács Józsefné

Kemeneshőgyész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!