Sport

2014.10.14. 13:45

A tapolcaiak remekül vívtak

Tapolca - Remek eredményeket értek el az Sz-L Bau Balaton Vívóklub fiatal párbajtőrözői az országos felnőtt válogató versenyen. A kétnapos tatai megmérettetésen mindkét alkalommal akadt tapolcai dobogós.

Németh András

A válogató első napján 88 párbajtőröző mérte össze tudását a pástokon. A tapolcaiak kellemes meglepetésre a mindössze 23 esztendős File Matyás diadalmaskodott. Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub fiatal sportolójának ugyan már korábban is akadtak szép eredményei a felnőtt mezőnyben, a siker mindenképpen bravúrosnak mondható. File a legjobb nyolc között klubtársát, a felnőtt válogatott kerettag, idei egyéni Európa-bajnok Rédli Andrást győzte le, majd a holland Bas Verwijlen ellen bizonyult jobbnak. A döntőben magabiztosan, 15:5 arányban diadalmaskodott Bányai Zsomborral (Vasas) szemben.

A második napon 84 induló mérette meg magát. A balatonosok közül ezúttal a mindössze 17 esztendős Siklósi Gergely végzett dobogón, ezüstérmet akasztottak a nyakába. A tehetséges tapolcai párbajtőröző remek napot fogott ki. A legjobb nyolc között legyőzte a veterán Imre Gézát 15:10-re, majd a nála szintén jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező Somfai Péternél bizonyult jobbnak (15:12). Siklósi aztán a fináléban nem bírt a hollanddal, Verwijlen 15:4-re nyert.

A második nap legjobbjai, kék melegítőfelsőben a tapolcaiak, balról: Siklósi, Rédli és Csák (Fotó: Balaton Vívóklub)

Az első számú tapolcai párbajtőröző, Rédli András mindkét nap bejutott a legjobb nyolc közé. Hanczvikkel Márk az első versenyen nyolcadik, a másodikon kilencedik lett. Csák Dániel a második napon remek teljesítménnyel negyeddöntőbe jutott és nyolcadikként zárt.

Eredmények, Tata, felnőtt párbajtőr válogató, 1. nap: 1. File Mátyás (Sz-L Bau Balaton Vívóklub, edző: Borosné Eitner Kinge), 2. Bányai (Vasas), 3. Verwijlen (holland) és Taranenko (ukrán), ...7. Rédli András (Balaton), 8. Hanczvikkel Márk (Balaton), ...10. Siklósi Gergely (Balaton), ...44. Cziráki Bálint (Balaton), ...72. Csák Dániel (Balaton).

2. nap: 1. Verwijlen, 2. Siklósi (edző: Szalay Gyöngyi), 3. Esztergályos (Tata) és Somfai (Honvéd), 6. Rédli, ...8. Csák D., 9. Hanczvikkel, ...17. File, ...54. Cziráki, ...75. Szabó Ádám (Balaton), ...78. Csák Marcell (Balaton).

A tapolcaiak eredményei a hölgyeknél, 1. nap: 31. Siffer Klaudia, ...38. Siklósi Enikő, ...51. Felker Adrienn. 2. nap: 16. Felker, ...22. Siklósi, ...30. Siffer.

Kadet és junior: egy dobogós hely

A párbajtőr kadet és a junior korosztálynak Keszthelyen rendeztek válogató versenyt. A tapolcaiak ezúttal a hölgyek mezőnyében értek el jobb eredményeket. Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub sportolói közül Siklósi Enikő végzett dobogón, ő a junior lányoknál lett harmadik. Felker Adrienn hatodik helyet ünnepelhetett, a kadet férfiaknál Cziráki Bálint nyolcadik helyen végzett. A balatonosok eredményei, junior női: 3. Siklősi E., ...4. Felker, ...34. Siffer Klaudia. Junior férfi: 14. Siklósi Gergely, 15. Farkas Csaba. Kadet férfi: 8. Cziráki, ...15. Kalácska Botond, ...17. Farkas Csaba. Kadet női: 33. Fazekas Dalma, ...37. Juhász Manuela.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!