Sport

2014.10.14. 14:10

Mínusz ötven kiló a céljai érdekében - Kozák László két sportágban is sikereket ér el

Székesfehérvár - Két éve még 135 kilósan nyert erőemelő versenyeket a fehérvári Kozák László, aki azóta jelentős átalakuláson ment át, 50 kilogrammot fogyott és már testépítő viadalokon is remekül szerepel.

Bobory Balázs

- Egyszerűen már nem éreztem jól magam a bőrömben, ezért 2012 novemberében változtattam az életmódomon, a táplálkozási szokásaimon és másfél évvel később már ötven kilóval kevesebbet mutatott a mérleg - mesélte Kozák László, aki az erőemelés mellett immár testépítő versenyeken is részt vesz.

A 2014-es esztendőben, tavasszal a magyar felhúzó bajnokságon a -110 kg-os kategóriában 3.helyen végzett Budapesten. Egy héttel később következett Rozsnyón a szlovák-cseh-magyar erőemelő bajnokság, amelyen szintén a -110 kg-s kilogrammban első lett, az abszolút kategóriában harmadikként zárt. Kozák guggolásban 300, fekvenyomásban 180, felhúzásban 305 kg-t teljesített.

Kozák Lászlónak jobban tetszik saját, megújult alkata (Fotó: SzegletImre)

Az ősz már a testépítő viadalokról szólt. Október első hét végéjén, a szentendrei Dunakanyar-kupán +90 kilogrammban a fehérvári sportember első helyen végzett.

A mögöttünk álló hét végén Kozák Hódmezővásárhelyen, a Kriko-kupa nemzetközi bajnokságon szerepelt és az Athletic phisique +178 cm kategóriában az előkelő 3.helyezést érte el.

- Tavaly találtam ki, hogy tavasszal erőemelésben, ősszel pedig a testépítésben versenyzek - mondta Kozák. - Minden erőmmel azon voltam, hogy mindkét sportágban sikereket érjek el, ez talán sikerült is. A jövőben is ez a célom, a hazai mezőnyben még lehet előrelépni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a nemzetközi porondon.

Kozák László elégedett jelenlegi formájával, nem szeretne újra visszaerősödni a korábbi szintre.

- A versenyek előtt azért nagyon vigyázni kell, az utolsó pár hét mindig kemény a víz-, illetve a nátriummegvonás miatt. Úgy gondolom, hogy a 100-105 kilogrammos súly még megfelelő és esztétikus a számomra. Abban is bízom, hogy az én példám, az átalakulásom példa lehet mások számára, hogy szinte mindent el lehet érni, csak akarat kell hozzá. Sokat köszönhetek a páromnak, aki mindig türelmes volt és támogatott - zárta szavait Kozák László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!