ZTE FC

2014.10.14. 15:25

A cél: itthon nyerni - A Ligakupában szerdán 16 órakor ZTE FC -Paks csata

Zalaegerszeg - Nagy lépést tehet a Ligakupa F-csoportjában a továbbjutás kiharcolása felé a ZTE FC, amely szerdán (16.00) hazai pályán fogadja a Paksot. A kék-fehérek számára továbbra sem az egyenes kieséses szakaszba kerülés az elsődleges szempont, nyerni viszont mindenképpen szeretnének a zalaiak.

Kerkai Attila

A csoportküzdelmek „második félideje" következik a Ligakupában, hiszen az odavágókon túljutott a mezőny. A ZTE FC jelenleg a 3. helyen áll 4 ponttal, de csak egy egységgel van lemaradva a szerdai vendég Paks mögött. Lőrincz Emilnek, a ZTE FC szakvezetőjének mégsem ez okozza jelenleg a legnagyobb fejfájást, hiszen a keretben sok a sérült és a hétvégi bajnokiról hiányzók esetében sok előrelépés nem történt.

– Az eltiltását letöltő Farkas Norbert, valamint Kocsis Adrián csatlakozhat a kerethez szerdán, Fodor Marcell, Szőllősi Ferenc, Forgács András és Melczer Vilmos viszont sajnos továbbra sem áll a rendelkezésemre – adott helyzetjelentést kedden a szakvezető sérültjei állapotáról. – A Ligakupában pedig továbbra is az a célunk, mint eddig, vagyis lehetőséget adni a kevesebbet játszóknak és a fiataloknak, továbbá a korábbi sérülteknek. Ez utóbbi kategóriából viszont sajnos, most még csak keveseknek lesz alkalom a játékra. A szerdai találkozón a keretben lesznek olyan utánpótlás korú játékosok is, akik eddig még nem lehettek tagjai a felnőtt keretnek, s közülük lesz, aki először léphet pályára.

Délczeg hámozza át magát egy sopronin a vasárnapi meccsen. Jönnek a „még fiatalabbak" a Zeténél. Fotó: Katona Tibor

Lőrincz Emil azt sem rejtette véka alá, hogy a vasárnapi bajnoki találkozón végig futballozókat úgymond nem kívánja „megszakítani". Egyrészt, mert eleve kevesen vannak, másrészt három kemény találkozó (Mezőkövesd, Gyirmót, Vasas) előtt áll csapata. A szakvezető persze azt is elmondta: mindenkinek jut majd szerep, de valószínűleg nem 90 percen át.

A vasárnapi, SVSE elleni sikerre (2-1) visszatérve annyi kérdésünk volt a szakvezető felé: látott-e a csapat játékában olyan előrelépést, amit esetleg már várt tőle.

– Az első félidőben igen, hiszen sokszor agresszíven szereztünk labdákat a pálya középső részén és a támadóharmadban is – mondta el. – Ebből a szempontból léptünk előre, de a második félidő már inkább a küzdelemről szólt. Az is tanulság, hogy jobban meg kell becsülni a labdákat, de ahogy a találkozó után is mondtam: sokan először játszottak bajnokin 90 percet, s ők kissé elfáradtak.

Az F-csoport másik mérkőzését is szerdán játsszák: Kaposvár–Ferencváros 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!